Numărul victimelor în atacul de la Moscova a depășit 60 de morți și peste 100 de răniți. Rușii anchetează un act terorist | ISIS a revendicat atentatul

0

Numărul victimelor ucise în atacul armat de lângă Moscova a depășit 60, a declarat Comitetul de Investigații al Rusiei. Alte peste 100 de persoane au fost rănite.

Update 12:10 Sunt 115 persoane moarte confirmate la Moscova. Au fost găsite foarte multe cadavre în locuri ascunse, care nu au putut fi accesibile până în acest moment.

Guvernatorul regiunii Moscova a declarat că se așteaptă ca numărul morților să crească, în timp ce echipele de salvare continuă să mute dărâmăturile de la fața locului.

“Salvatorii lucrează la locul tragediei din Crocus non-stop. Ei continuă să înlăture molozul și să caute oameni”, a declarat guvernatorul Andrei Vorobyov.

Update 10:30 Numărul persoanelor care și-au pierdut viața se ridică la 93 de oameni. 107 persoane sunt în continuare spitalizare.

Bilanțul victimelor atacului din Moscova a crescut la cel puțin 93 de morți.

Kremlinul a declarat că 11 persoane au fost reținute în urma atacului, pe care oficialii americani l-au atribuit ISIS-K, o ramură a Statului Islamic care a fost activă în Iran și Afganistan.

Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă că 11 persoane au fost reținute în legătură cu atacul comis cu o seară înainte la un concert rock sold-out lângă Moscova, în timp ce bilanțul victimelor a crescut la cel puțin 93 de morți, informează The New York Times.

Potrivit Kremlinului, patru dintre persoanele reținute ar fi fost implicate direct în atac.

Autoritățile ruse au declarat că cel puțin 145 de persoane au fost rănite în atac, pe lângă cele 93 de persoane care au fost declarate ucise.

Sâmbătă, oamenii au stat la coadă în fața unei unități medicale din Moscova pentru a dona sânge pentru răniți.

Știre inițială

Un atac armat a avut loc vineri seară în timpul unui concert de rock al trupei Picnic (considerată pro-Putin), susținut într-o sală cu o capacitate de mii de locuri din Crocus City Hall (din Krasnogorsk, în suburbiile din nord-vestul Moscovei).

Atacul a fost armat de explozii, iar autoritățile ruse au deschis o anchetă pentru ”un act terorist”. Martorii oculari au descris atacatorii ca fiind ”bărbați antrenați, bărboși, în uniforme”.

Ucraina a negat orice implicare, iar SUA a transmis că nu există elemente care să lege atacul de Kiev.

Rușii au transmis după atacul de vineri că vor ucide liderii ucraineni dacă se va dovedi că regimul de la Kiev a avut vreo implicare în masacru.

Oficial SUA: ”I-am avertizat pe ruși”

SUA au avertizat, la începutul lunii martie, cu privire la iminența unor ”atacuri extremiste”, la scurt timp după ce FSB a anunțat că a dejucat un atentat al teroriștilor ISIS.

Agenția rusă de știri de stat RIA a citat un purtător de cuvânt al Comitetului de Investigație care a declarat că este prea devreme pentru a se pronunța cu privire la soarta atacatorilor, informează Sky News.

Între timp, președintele Putin le-a urat însănătoșire grabnică celor răniți, a relatat agenția de știri de stat TASS.

Statele Unite dispun de informații care confirmă revendicarea atacului de către Statul Islamic, a declarat un oficial american.

Vorbind sub rezerva anonimatului, oficialul a declarat că SUA au avertizat Rusia în ultimele săptămâni cu privire la posibilitatea unui atac.

“I-am avertizat pe ruși în mod corespunzător”, a declarat oficialul pentru Reuters.

Între timp, un purtător de cuvânt al Consiliului Național de Securitate a declarat pentru NBC News că SUA au împărtășit cu guvernul rus informații despre un potențial atac terorist la Moscova la începutul acestei luni.

Ambasada SUA din Rusia i-a avertizat pe cetățenii americani să evite mulțimile pe 7 martie și a declarat că monitorizează rapoartele potrivit cărora extremiștii ar putea ataca adunările mari din Moscova.

“La începutul acestei luni, guvernul SUA a avut informații despre un atac terorist planificat la Moscova – care ar putea viza adunări mari, inclusiv concerte – ceea ce a determinat Departamentul de Stat să emită un avertisment public pentru americanii din Rusia”, a declarat purtătorul de cuvânt al NSC, Adrienne Watson.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *