At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Acțiunile Alstom scad puternic, un avertisment a șters până la 3,1 miliarde de euro din valoarea de piață. Compania, gata să vândă active dacă apar oportunități – News42day
14 July 2024

Acțiunile Alstom scad puternic, un avertisment a șters până la 3,1 miliarde de euro din valoarea de piață. Compania, gata să vândă active dacă apar oportunități

0

Alstom spune că va profita de orice oportunitate în ceea ce privește potențialele vânzări de active, după ce un avertisment cu privire la orientările sale financiare a șters până la 3,1 miliarde de euro din valoarea de piață a producătorului de trenuri.

“Dacă există oportunități bune, desigur că voi discuta cu consiliul de administrație”, a declarat directorul financiar Bernard Delpit într-un interviu telefonic pentru Bloomberg.

Acțiunile s-au prăbușit cu 38% după ce compania franceză și-a redus previziunile financiare din cauza întârzierilor la un contract important din Marea Britanie și a creșterii stocurilor.

Scăderea s-a adăugat la problemele companiei, care provin din achiziția problematică de 5,5 miliarde de dolari a producătorului canadian Bombardier.

Deutsche Bank scrie într-o notă că o majorare de capital pentru a menține ratingul de investment grade al grupului este “din ce în ce mai probabilă”, adăugând că avertismentul financiar este o “lovitură majoră” pentru credibilitatea conducerii.

Alstom este lider mondial în sisteme feroviare integrate. Compania dezvoltă și comercializează sisteme, echipamente și servicii pentru sectorul feroviar, de la trenuri de mare viteză până la metrouri și tramvaie.

În România, compania este furnizor de trenuri și servicii de mentenanță pentru Metrorex, fiind implicată, printre altele, și în proiectul reabilitării tronsonului feroviar Simeria-Sighișoara, parte din Coridorul IV Pan-European, care leagă Germania de Turcia, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria, desemnat de UE drept una dintre cele mai importante rute de transport pe calea ferată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *