Evaluare Națională 2023. Subiectele la matematică primite de elevi la Evaluare Națională / Baremul la matematică, publicat în jurul orei 15.00

0

Evaluarea Națională 2023 a continuat miercuri cu proba de matematică. Pentru a se pregăti de rezolvarea subiectelor la matematică elevii de clasa a VIII-a au avut la dispoziție modele de subiecte la matematică și barem la Evaluare Națională 2023. De asemenea, absolvenții de gimnaziu și-au putut verifica cunoștințele la matematică în cadrul simulării Evaluării naționale 2023, din primăvară.

Ministerul Educației a publicat subiectele la matematică și baremul.

Subiectele la matematică la Evaluarea Națională 2023, baremul la matematică a fost publicat

15:00​Baremul la matematică la Evaluare Națională 2023 a fost publicat de Ministerul Educației , iar elevii pot afla cum se notează subiectele la matematică primite astăzi la Evaluare Națională.

CONSULTĂ AICI SUBIECTELE LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2023

CONSULTĂ AICI BAREMUL LA MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2023

10:50Dintre subiectele la matematică la Evaluare Națională 2023, doar două exerciții dintre cele 18 primite de elevii de clasa a VIII-a la proba scrisă de Matematică de la Evaluarea Națională 2023 au fost mai puțin abstractizate și au avut elemente care să amintească de aplicabilitatea matematicii în viața reală, conform subiectelor consultate de Edupedu.ro. Varianta extrasă pentru probă a fost varianta nr. 1.

Iată mai jos subiectele la matematică la Evaluare Națională 2023:

09:03Examenul la matematică la Evaluarea Națională 2023 a început la ora 09.00 cand elevii au primit subiectele la matematică. Timpul de redactare a subiectelor este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte la matematică la Evaluarea Națională 2023.

Pentru rezolvarea subiectelor la matematică la Evaluare națională 2023, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor şi a desenelor pot folosi şi creion. Pentru proba de la disciplina matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenţi.

Modele de subiecte la matematică și Barem la matematică la Evaluarea Națională 2023

Ministerul Educației a publicat o serie de modele de subiecte la matematică și barem în perspectiva examenului de Evaluare Națională 2023.

Ce subiecte au picat la matematică la simularea Evaluării Naționale

Elevii de clasa a VIII-a și-au putut testa nivelul de cunoștințe în cadrul simulării. Subiectele la matematică la simulare Evaluare 2023 au constat în itemi de tip grilă cu un singur răspuns corect și probleme de algebră și geometrie.

Iată mai jos subiectele la matematică și baremul de la simularea Evaluării Naționale 2023:

Modele de subiecte la matematică și barem – teste de antrenament

Elevii au avut la dispoziție și teste de antrenament din anii trecuți pentru rezolvarea subiectelor la matematică pentru examenul final de Evaluare Națională.

Iată mai jos o serie de modele de subiecte la matematică – teste de antrenament pentru Evaluare Națională:

Ce subiecte la matematică au primt elevii la Evaluare Națională anul trecut

Subiectele la matematică la Evaluare Națională 2022 au fost asemănătoare cu cele primite de elevi la simularea evaluării.

Reguli pentru rezolvarea subiectelor la matematică la Evaluare Națională 2023

Ministerul Educației a publicat un ghid cu informații pentru elevii clasei a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională 2023 care continuă miercuri cu proba de matematică.

  • Ghid Evaluarea Națională 2023. Sfaturi pentru elevii care încep luni examenele

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

La subectele la matematică I și II de la Evaluare Națională 2023 elevii pot corecta prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

La figurile de la proba de Matematică de la Evaluare Națională 2023 sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor.

Cum se pot contesta notele la matematică la Evaluare Națională 2023

Comunicarea rezultatelor obţinute la examen se face anonimizat, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Candidaţii nemulțumiți după corectarea subiectelor la matematică la Evaluare Națională 2023 care depune/transmite prin mijloace electronice contestaţii. Ei completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă de faptul că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Calendar Evaluare Națională 2023

Evaluarea Națională 2023 pentru elevii clasei a VIII-a a început în 19 iunie, cu proba la Limba română. Primele rezultate vor fi afișate în 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi publicate în 4 iulie.

Calendar Evaluare Națională 2023:

  • 19 iunie 2023 – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023 – Matematica – probă scrisă
  • 22 iunie 2023 – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (orele 16:00 – 19:00) – 29 iunie 2023 (orele 8:00 – 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023 – Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Hotnews.ro prezintă subiectele la matematică și baremul la matematică la Evaluare Națională 2023, imideiat ce acestea vor fi disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *