63% dintre romani vor in Rai

0

Daca sfarsitul lumii ar avea loc maine, 63 la suta dintre romani cred ca Dumnezeu i-ar trimite in Rai, iar 23 la suta considera ca ar ajunge in Iad, potrivit unui sondaj realizat de Biroul de Cercetari Sociale. 71 la suta dintre romani cred in existenta Raiului, in timp ce Iadul este considerat o realitate de 67 la suta dintre concetatenii nostri.

Credinta in Dumnezeu este prezenta la 94 la suta dintre romani, iar cea in Satana la 63 la suta dintre ei. In Judecata de Apoi cred 61 la suta dintre romani, iar in viata de dupa moarte 47 la suta. Reincarnarea este posibila pentru 17 la suta dintre cei care au participat la studiu.

In cadrul sondajului au fost intervievate 1.190 persoane cu varste peste 18 ani, in perioada 29 noiembrie – 4 decembrie. Marja de eroare a cercetarii este de ± 3 la suta.

Basescu si Iliescu merg de mana in RAI
Daca ar avea puterea divina de a-i judeca pe politicieni si a-i trimite in lumea de dincolo impartiti in “buni” si “rai”, 13,9 la suta dintre romanii cu drept de vot l-ar trimite pe presedintele Traian Basescu si in… Rai. Insotitorii sefului statului in drumul spre Paradis ar fi Gigi Becali (10,2 l%) si Ion Iliescu (9,4 %).

In valul al doilea ar porni spre Rai Theodor Stolojan (3,5 %), Corneliu Vadim Tudor (2,9 %) si Calin Popescu-Tariceanu (2,7%).

Majoritatea nu este de acord cu scoaterea icoanelor din scoli
Majoritatea romanilor nu sunt de acord cu eliminarea din scoli a icoanelor si simbolurilor religioase Astfel, 77% dintre intervievati res-ping aceasta idee, 13% sunt de acord cu ea, in timp ce 10% nu au stiut ce sa raspunda.Pe de alta parte, 42% dintre subiecti s-au pronuntat impotriva propunerii ca preotii care vor fi dovediti ca au colaborat cu fosta securitate sa fie obligati sa afiseze

verdictul CNSAS pe usa Bisericii in care oficiaza slujbele. De acord au fost 39%, iar 19% nu au stiut ce sa raspunda.

Cronica Romana, 18 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *