Orange si Google pregatesc un ”Google phone”

0

Compania Google, detinatoarea celui mai mare motor de cautare din lume, se afla in discutii cu operatorul de telefonie mobile Orange pentru incheierea unui parteneriat in valoare de mai multe miliarde de dolari pentru proiectarea unui telefon mobil Google, cu ajutorul caruia utilizatorii sa poata naviga cu usurinta pe Internet, se arata in editia electronica a The Observer.

“Google este un expert in software si desfasoara progrese impresionante in comprimarea de date astfel incat utilizatorul sa aiba parte de o experienta imbunatatita. Ei nu se pricep insa foarte bine la telefoanele mobile, dar sunt nerabdatori sa invete din anii de experienta ai Orange”, a declarat pentru The Observer o sursa de la varful companiei Orange.

Cu “Google phone” utilizatorii ar putea beneficia de informatii despre cinematografe, restaurante, servicii de localizare, harti si imagini.

Potrivit cotidianului britanic, dispozitivul va fi fabricat de compania taiwaneza HTC, specializata in telefoane inteligente si PDA-uri (Personal Data Assistants).

Se presupune ca telefonul nu va fi pus in vanzare inainte de 2008.

HotNews.ro, D.C., 18 dec 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *