Pepsi se “schimba la fata” pentru a relansa vanzarile in randul tinerilor

0

Oficialii Pepsi-Cola au anuntat inceputul unei puternice campanii de rebranding, menita sa resusciteze vanzarile in declin din ultima perioada.

Produsele celui de-al doilea mare producator mondial de bauturi racoritoare vor ajunge la consumatori in noile ambalaje incepand de luna viitoare, scrie Bloomberg News. Campania se va derula la posturile de televiziune si radio, in print, pe ambalaje si online.

Prima si cea mai vizibila componenta a eforturilor companiei de se apropia si mai mult de potentialii clienti va fi noua grafica a produselor Pepsi-Cola, care se va schimba o data la cateva saptamani pentru a reflecta teme apropiate de interesele si preocuparile tinerilor si adolescentilor, cum ar fi sportul, muzica, moda si masinile.

Noua grafica va fi prezenta pe mai mult de opt miliarde de cutii, sticle si pahare Pepsi comercializate la nivel mondial. Globul simbolic al Pepsi va fi utilizat in noi moduri pentru a reprezenta spiritul plin de tinerete si optimism de Pepsi a incercat sa il insufle consumatorilor. Schimbarile fac parte din eforturile companiei de a pune capat declinului vanzarilor in mai multe tari, inclusiv in Statele Unite.

Vanzarile de bauturi racoritoare realizate de divizia nord-americana a PepsiCo au fost cu 2% mai mici in trimestrul al treilea, scazand cu 1% in fiecare din trimestrele anterioare, din cauza reorientarii consumatorilor catre bauturi necarbonatate cum ar fi Gatorade, Lipton si Aquafina.

Noua grafica va avea culoarea albastru deschis, combinata cu logourile care au in mod traditional o culoare albastru mai inchis. Temele vor varia in functie de tara, a declarat Nicole Bradley, purtatoare de cuvand a companiei. Noile designuri sunt introduse in prezent pe unele piete, urmand a fi introduse in intregime in luna februarie, a adaugat Bradley.

Cunoscutul logo international al Pepsi si literele utilizate vor ramane aceleasi, insa grafica din background se va schimba, urmand ca imaginea brandului sa se modifice la fiecare cateva saptamani. In cei 109 ani de existenta, look-ul Pepsi-Cola s-a schimbat de numai 10 ori, insa acum, doar in 2007, imaginea sa se va schimba de peste 35 de ori.

Schimbarea constanta a imaginii reflecta interesele in rapida si permanenta schimbare ale noii generatii, a declarat compania din sectorul bauturilor racoritoare si snack-food-ului.

“Am invatat ca tinerii imbratiseaza schimbarile, iar noile tendinte sunt multiculturalismul si personalizarea. Credem ca acest proces de rebranding are legatura cu toate aceste tendinte”, a declarat Ron Coughlin, director de marketing in cadrul PepsiCo International.

Ambalajele nu doar vor arata diferit, ci chiar vor fi diferite. Sticlele, paharele si cutiile Pepsi le vor oferi consumatorilor acces exclusiv la continuturi online, jocuri si concursuri prin intermediul adreselor online inscriptionate pe fiecare dintre modelele de ambalaj. PepsiCo va crea si site-uri de Internet cu teme similare noii grafici.

In Statele Unite, prima cutie din cadrul rebrandingului se va numi “Your Pepsi” si va face trimitere catre un site care-i invita pe consumatori sa contribuie la desenarea unui panou outdoor Pepsi care va fi afisat in Times Square in luna aprilie. In plus, consumatorii americani au sansa de a elabora o schema speciala de culori pentru masina soferului NASCAR, Jeff Gordon. Pe multe piete internationale, modelele de ambalaj vor trimite la site-uri care le permit consumatorilor sa compuna muzica si videoclipuri pe care le pot apoi trimite prietenilor. Purtatoarea de cuvant a companiei a refuzat sa precizeze cat va cheltui PepsiCo pe aceasta campanie de rebranding.

“La suprafata poate parea ca e vorba doar de o schimbare de ambalaj, insa este vorba de mult mai mult. Schimbam felul in care interactionam cu consumatorii si jucam dupa regulile lor”, a explicat Cie Nicholson, vicepresedinte si director de marketing al PepsiCo North America.

Rebrandingul Pepsi:

Este menit sa puna capat declinului vanzarilor.

Cea mai importanta parte va fi constituita de noua grafica a produselor, care se va schimba o data la cateva saptamani pentru a reflecta teme apropiate de preocuparile tinerilor.

Noua grafica va fi prezenta pe mai mult de opt miliarde de cutii, sticle si pahare Pepsi.

Imaginea companiei se va schimba de peste 35 de ori doar in 2007, fata de 10 ori in intreaga istorie a Pepsi.

Schimbarile vor fi in intregime introduse din luna februarie.

Logo-ul international si literele utilizate vor ramane aceleasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *