Renault crește dividendul de 7,4 ori. Acțiunile cresc cu peste 6%

0
  • Grupul francez Renault ajunge la un venit total de 52,4 miliarde de euro în 2023.
  • Compania anunță o creștere a dividendului de la 0,25€ la 1,85€.
  • În același timp, Stellantis anunță un program de răscumpărare de acțiuni de 3 miliarde de euro.

Acțiunile Renault cresc azi cu peste 6%, după ce grupul francez publică raportările financiare pentru Q4.

Compania închide anul cu venituri în creștere cu 13% la 52,4 miliarde de euro.

Marja operațională a grupului este de 7,9% pentru întregul an. Producătorul auto și-a reafirmat obiectivul de a obține marje de ouă cifre până în 2030. Firma vizează o marjă operațională de grup de cel puțin 7,5% și free cash-flow de cel puțin 2,5 miliarde de euro în 2024. În scădere de la 3 miliarde de euro în 2023.

Compania a transmis că se va concentra pe cele 10 viitoare lansări de vehicule „fără precedent”, pe optimizarea structurii costurilor. Și pe accelerarea strategiei sale privind EV-urile și software-ul.

Cireașa de pe tort: Dividendul crește de peste 7 ori, de la 0,25€ la 1,25€.

Directorul general al grupului, Luca de Meo, a declarat joi, la CNBC, că previziunile Renault au fost „relativ prudente” și a descris piața ca fiind „dificilă”.

„Cred că va exista multă presiune pe EV, reducerea prețurilor pe care le vedem deja de câteva luni… Dar suntem, de asemenea, pe de altă parte, optimiști, deoarece vom lansa 10 modele, practic un model în fiecare lună, deci intrăm într-un ciclu de viață al produselor foarte favorabil, inclusiv al mașinilor EV”, a spus el.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *