Chromosome Dynamics (CHRD) a semnat un contract de producţie de îngrăşăminte în valoare de 5 mil. lei

0

CHRD (CHROMOSOME DYNAMICS), dezvoltator de soluţii IT & inteligenţă artificială pentru agribusiness, a anunţat semnarea unui contract de producţie îngrăşăminte în fabrica proprie în valoare de 5 mil. lei.

Produsele care fac obiectul prezentului contract sunt îngrăşăminte de tip amestec pentru agricultura convenţională. Clientul este partener distribuitor de seminţe, pesticide si îngrăşăminte.

Marja bruta de profit pentru acest contract este de aproximativ 15%. Volumul total de marfa produsă este de aproximativ 1000 de tone de îngrăşământ. Contractul iniţial de vânzare cumpărare este semnat pe o perioada de cinci ani.

Chromosome Dynamics a anunţat un profit net 30.100 de lei în prima jumătate a acestui an, de la o pierdere netă de 178.700 de lei în perioada similară din 2022, la afaceri de 6,75 mil. lei, în urcare cu 48,1%, arată datele din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania are o capitalizare de 14,5 mil. lei şi este controlată în proporţie de 57,8% de Mugurel Gabriel Ionel. Acţiunile CHRD se tranzacţionează în scădere cu 36,9% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 1,6 mil. lei, arată datele BVB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *