De ce sunt copiii evreilor atât de deștepți: 7 metode de educație folosite

0

Dragostea părinților evrei pentru copiii lor nu cunoaște limite. Se pare că nici un alt popor nu tratează atât de bine copiii. Psihologii pot discuta mult despre avantajele cât și despre dezavantajele acestei atitudini față de ei, dar copiii evrei, cu siguranță, sunt fericiți.

1. Nu-i complexați.

Mamele nu le vor spune niciodată copiilor că sunt răi.

„Copilul meu nu are defecte” – aceasta este poziția mamelor. Chiar dacă acesta are vreun neajuns, nimeni nu va afla, doar mama știe despre el.

2. Libertate rezonabilă.

Educația evreiască modernă combină două lucruri aparent contradictorii: libertatea și exigența. O metaforă descrie acest stil: o cameră spațioasă, unde te simți liber, dar care are pereții tari.

În familiile evreiești copiii pot face orice: chiar să coloreze pașaportul tatălui cu rujul cel mai scump al mamei. Nu vor fi certați. Pentru părinții evrei libertatea unui copil nu este o „educație” specială, ci este ca aerul.

Metodele aspre se aplică atunci când copilul întrece limitele. Copilul poate vărsa parfumul mamei, dar va fi neapărat pedepsit dacă o va lovi pe bunica sa.

Citeste si: Cine conduce lumea ? Piramida puterii si Noua Ordine Mondiala

3. Își laudă copiii.

Mama întotdeauna își laudă copilul. Mama evreică îi va aprecia chiar și cea mai mică realizare: o nouă silabă pronunțată sau un desen. Toți prietenii și cunoștințele ei cu siguranță vor afla despre acest lucru și, cel mai important, copilul trebuie să simtă că este lăudat în prezența tuturor. Dacă realizările copilului sunt importante, atunci el va fi aplaudat îndelung de întreaga familie.

Dacă îi vom încuraja cu orice ocazie, acest lucru le va schimba comportamentul.

4. Sunt responsabili pentru comportamentul lor.

Evreii consideră că un cuvânt spus în grabă sau un gest urât va afecta copilul, de aceea părinții evrei sunt foarte atenți și responsabili.

5. Dragostea și respectul în familie reprezintă o garanție a sănătății mintale a copilului.

Tradiția evreiască explică faptul că baza oricărei familii este soțul și soția, tatăl și mama. Prin urmare copiii învață de la o vârstă fragedă că primul și cel mai important lucru este atenția mamei față de tată și a tatălui față de mamă. Copilul care va crește în asemenea familie se va simți mereu protejat. Pe lângă aceasta comportamentul părinților este un exemplu foarte bun de urmat și copilul va încerca să creeze aceeași relație în propria familie când va crește.

Citeste si: De ce sunt evreii atat de bogati si de destepti?

6. Îi învață să fie părinți.

Acest lucru începe înainte de apariția copilului. Fata după ce se căsătorește, este deja pregătită să devină mamă, cariera sa principală fiind casa și familia.

Pentru a crește și a educa niște copiii de succes, independenți și fermi, evreii au dezvoltat un întreg sistem de educație pe care oricine din Israel îl poate studia la cursurile speciale pentru părinți. Există cursuri similare la sinagogi și în școlile evreiești din multe orașe ale lumii. Aici se pune accent pe propria lor educație, scopul de bază al acestora fiind dobândirea unei noi profesii, „soție și mamă” și „soț și tată”.

7. Îi învață pe copii să-și gestioneze timpul.

Copiii evrei nu știu ce înseamnă lenea, ei sunt mereu ocupați: lecții de ​​vioară, engleză, matematică. Ei sunt obișnuiți din copilărie să muncească foarte mult.

Întrebarea pe care o pun este: am putea să producem generaţii inteligente urmând exemplul evreilor? Răspunsul ar putea fi afirmativ. Modificându-ne obiceiurile de zi cu zi, ocupându-ne de viitorii noştri copii, acordând atenţie alimentaţiei, educaţiei cred că, în termen de trei generaţii, am putea obţine un salt evident.

Lista CARTI recomandate despre evrei:

Fie ca noi toţi să reuşim să modelăm noi generaţii, de geniu, pentru binele omenirii, fără să conteze cărei naţii sau religii îi aparţin. Gândiţi-vă!

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *