LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, October 17, 2021

HABEMUS PAPAM! Cardinalul argentinian Jorge Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Francisc I

habemus-papam-cardinalul-argentinian-jorge-bergoglio-este-noul-papa-noul-suveran-pontif-va-sluji-sub-numele-de-francisc-i-198065Cardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio este noul Papă. Noul Suveran Pontif va sluji sub numele de Papa Francisc I.

Cardinalul Jorge Mario Bergoglio are 76 de ani şi provine dintr-o familie italiană din Argentina. Din 1998, Jorge Mario Bergoglio a fost Arhiepiscop de Buenos Aires, fiind numit cardinal în 2001.

Zi istorică la Vatican. Cei 115 cardinali reuniţi în conclav au ales un Papă la 24 de ore de la începutul dezbaterilor. Fumul alb a ieşit pe hornul Capelei Sixtine la ora 20.06, după al cincilea vot care a avut loc în cadrul Conclavului.

În ultimul secol, niciodată un conclav nu a ţinut mai mult de 5 zile. Papa Francisc este cel de-al 266-lea Papă, ales în al 75-lea conclav din istoria Bisericii.

Odată ce a întrunit voturile a 77 dintre cei 115 cardinali, Francisc I îşi asumă funcţia de lider al Bisericii Catolice în faţa membrilor Conclavului.

Lumea catolică a rămas fără lider în 28 februarie când Benedict al XVI-lea a părăsit Vaticanul.

Benedict al XVI-lea este primul succesor al Sfântului Petru care renunţă de bunăvoie la funcţie. Un elicopter l-a dus pe fostul cardinal Ratzinger până la reşedinţa de vacanţă a Papilor din Castel Gandolfo unde va rămâne până ce vor fi terminate renovările la mănăstirea de la Vatican unde va fi cazat noul Papă Emerit.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT