Ceaiul de papadie si scaderea in greutate

0
Inca din antichitate, ceaiul preparat din flori sau radacina de papadie este folosit pentru tratarea a numeroase boli. In ceea ce priveste procesul de slabire, ceaiul de papadie este un aliat de nadejde in lupta contra kilogramelor in plus, intrucat contribuie la eliminarea excesului de apa din organism.

Datorita faptului ca este un bun diuretic, ceaiul de papadie creste cantitatea de urina eliminata, prin extragerea sarii si a apei din rinichi.

Elimina excesul de apa din organism

In cazul in care este folosit pentru a elimina excesul de apa din organism, ceaiul de papadie are si rolul de a mentine in limite normale presiunea arteriala si ajuta la buna functionare a ficatului.

De asemenea, datorita faptului ca este o sursa buna de potasiu, papadia poate fi folosita pentru detoxifierea ficatului si a rinichilor. In plus, consumul de ceai de papadie combate constipatia si ofera energia necesara pentru intreaga zi.

Mod de preparare

Pentru prepararea ceaiului poti folosi radacina, frunzele sau florile papadiei. Toate au efecte benefice asupra organismului, insa ceaiul preparat din flori de papadie este, deseori, recomandat in procesul de slabire.

Ceaiul de papadie se bea de 2 ori pe zi, intre 7-21 de zile. De asemenea, pe langa consumul de ceai, nutritionistii recomada tuturor persoanelor care vor sa slabeasca, sa opteze pentru o dieta saraca in carbohidrati si zaharuri. Totodata, efectuarea a 30 de minute de exercitii fizice va intensifica metabolismul si astfel, arderea grasimilor va avea loc mai repede.

Exemplu de meniu

Cu 30 de minute inainte de micul dejun : ceai de papadie
Mic dejun : iaurt in combinatie cu alune de padure
Gustare : un amestec preparat din alune de padure, seminte sau frunze de telina si unt de arahide
Pranz : carne slaba si legume
Cina : carne slaba, legume si ceai de papadie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *