Ceaiul de menta reduce pofta de mancare

0
Cunoscuta din antichitate, menta este o planta medicinala cu proprietati curative. Frunzele de menta contin o cantitate mare de uleiuri volatile, substante polifenolice, taninuri, flavonoide si principii amare.

Datorita principiilor active din substantele continute, menta este un stimulent al intregului aparat digestiv, un antiseptic stomacal si un bun carminativ cu rezultate recunoscute in tratarea balonarilor si dereglarilor de digestie.

Intrucat inhiba pofta de mancare, ceaiul de menta in combinatie cu lamaie este indicat in curele de slabire. Ceaiul poate fi baut atat cald, cat si rece. Desi ajuta la o buna digestie, ceaiul nu trebuie consumat in mod excesiv.

Se bea ceai de menta dupa fiecare masa principala, timp de o saptamana. Dupa primele cani cu ceai vei observa ca senzatia de foame se va diminua, iar tu nu vei mai simti nevoia de a consuma prea multe calorii la masa urmatoare.

Pentru prepararea ceaiului de menta ai nevoie de cateva frunze de menta, proaspete sau uscate. Pune frunzele in apa clocotita si lasa-le timp de 5 minute. Adauga miere de albine in cazul in care nu il poti bea simplu.

Atentie!

Cura cu ceai de menta nu este recomandata persoanelor care sufera de ulcer gastric sau duodenal. Insa, in cazul in care suferi de o astfel de afectiune, dar vrei sa urmezi o cura pe baza de ceai de menta, este indicat sa consulti un medic specialist. Acesta iti va spune cu certitudine daca poti consuma ceai de menta si in ce doza se recomanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *