Care este cea mai buna dieta pentru tine?

0

Piata este plina de planuri de diete, multe dintre acestea promitandu-va marea cu sarea; pornind de la greutate ideala fara minim de efort, restrictii alimentare, exercitii fizice si, totodata, rezultate rapide, pana la aparate eficiente privind eliminarea celulitei, printre care si Relax and Tone, un produs excelent si foarte cautat in randul romanilor. Cerintele, insa, pot fi de foarte multe ori confuze, in raport direct cu rezultatele tentante!

Cu alte cuvinte, cum va sortati planurile pentru a beneficia de cel mai bun plan de dieta? Inainte de a trece la lucru si de a investi in echipamentul necesar, puneti-va urmatoarele cinci intrebari:

Care este bugetul meu?

Inainte de a purcede la cumparaturile aferente, trebuie sa calculati punct cu punct banii pe care ii veti cheltui. Asigurati-va din timp ca ati facut o evaluare corecta (alimente, servicii, materiale de referinta, s.a.). Costurile implicate nu ofera o previziune exacta asupra a ceea ce se va intampla; altfel spus, daca veti cheltui mai mult, asta nu inseamna ca veti slabi si mai repede. Sau mai eficient. In niciun caz!

Am probleme de sanatate de care ar trebui sa tin cont?

Diabeticii, de exemplu, au nevoi nutritionale specifice, care pot limita numarul de diete din care au voie sa aleaga. De asemenea, cei cu hipertensiune arteriala, nu trebuie sa sara calul in ceea ce priveste consumul zilnic de sare. Pacientii diagnosticati cu artrita, nu pot sustine pana la capat exercitiile fizice suprasolicitante.

Programul meu imi permite prepararea diferitelor feluri de mancare?

Incropirea unei mancari sanatoase, cum ar fi supa de varza spre exemplu, nu iti va lua mult din timp, in schimb alte mancaruri, DA!

Am suportul total al celor apropiati?

Putini sunt aceia care reusesc sa tina dieta Dukan avand langa ei persoane dragi care isi permit luxul de a consuma aproape orice produs doresc. Foarte putini, deoarece tentatiile sunt mari si cresc odata cu inaintarea in program!

Ce alte diete am mai incercat si de ce am esuat?

O intrebare foarte dureroasa, dar care iti poate oferi un raspuns elocvent asupra greselilor pe care va trebui sa le eviti pe viitor. Acest semn de intrebare vine, la randu-i, cu un set de alte trei intrebari: Alegerile mele alimentare au fost prea restrictive? Simteam o nevoie continua de a manca? Mi-am pierdut din motivatie?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *