LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 20, 2021

Ford vinde Volvo grupului chinez Geely

Ford a anuntat ca a incheiat un acord cu producatorul auto chinez Zhejiang Geely pentru vanzarea companiei suedeze Volvo, iar cele doua parti estimeaza ca tranzactia va fi finalizata in cel de-al doilea trimestru din 2010, transmite AFP, citata de Mediafax.
“Ford Motor confirma astazi (miercuri – n.r.) ca toate aspectele comerciale de fond legate de posibila vanzare a Volvo Cars au fost reglementate intre Ford si Zhejiang Geely. Cu toate ca au mai ramas unele aspecte de rezolvat inainte de semnare, precum finantarea si acordurile guvernelor, Ford si Geely estimeaza ca un acord final de vanzare va fi semnat in primul trimestru al 2010, iar tranzactia va fi finalizata in cel de-al doilea”, se arata intr-un comunicat al grupului american.

Ford a anuntat in octombrie ca prefera oferta prezentata de Geely. Grupul chinez a propus doua miliarde de dolari pentru achizitia companiei suedeze.

Constructorul auto american a cumparat in totalitate Volvo in 1999, cu 6,4 miliarde de dolari. China a devenit din 2009 cea mai mare piata auto din lume, dupa declinul vanzarilor din SUA.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT