LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, September 22, 2021

Cei mai apropiati colaboratori ai lui Saddam au fost executati

Fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Barzan Ibrahim al Tikriti si presedintele tribunalului revolutionar, Awad al-Bandar, au fost executati luni dimineata, anunta o sursa guvernamentala irakiana, citata de AFP.

Avocatul unuia dintre cei doi condamnati la moarte in procesul de la Dujail a declarat ca ei au fost spanzurati, desi nu exista o confirmare oficiala in acest sens, transmite Reuters.

Badia Aref a declarat pentru CNN ca fiul clientului sau, Awad al-Bander, i-a spus ca oficialii americani l-au informat ca fostul judecator si fratele vitreg al lui Saddam Hussein, Barzan al-Tikriti, au fost executati.

Procurorul Munqith al-Faroon a negat ca ar fi spus presei ca executia a avut loc.

Cei doi au fost spanzurati dupa ce executia lor a fost amanta de mai multe ori si in pofida apelurilor la clementa lansate de noul secretar general ONU si de mai multe tari arabe si europene.

Fratele vitreg al fostului dictator, Barzan al-Tikriti si Awadal-Bander fusesera condamanti la moarte, impreuna cu Saddam Hussein, acum o luna, pentru crime impotriva umanitatii in dosarul Dujail, pentru uciderea a 148 de siiti, in anul 1982.

Saddam Hussein fusese spanzurat in 30 decembrie, anul trecut.

Reactia SUA

Imediat, un purtator de cuvant al Casei Albe a declarat ca, prin spanzurarea celor doi, procesul din justitie a fost dus pana la capat.

“Irakul are un Guvern suveran care exercita sistemul juridic impotriva celor vinovati de crime brutale impotriva umanitatii”, a declarat Scott Stanzel, citat de agentiile internationale de presa.

HotNews.ro, C.N.A., 15 ian 2007Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT