LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Sunday, October 17, 2021

Tom si Jerry au ramas orfani

Joe Barbera a murit luni, din cauze naturale, la casa sa din Los Angeles, la varsta de 95 de ani. Alaturi de el a fost pana in ultima clipa sotia sa, Sheila, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei Warner Bros., Gary Miereanu pe site-ul washingtonpost.com.

Biografia lui Joe Barbera (foto) a fost strans legata de cea a lui Bill Hanna. William (Bill) Hanna a decedat in 2001, la varsta de 90 de ani. Cei doi au reusit sa se impuna pe piata desenelor animate datorita faimoaselor personaje Tom si Jerry, create la inceputul anilor 1940 si care le-au adus sapte premii Oscar.

Joe Barbera impreuna cu William Hanna au creat in 1957, compania de productii animate Hanna-Barbera care a devenit celebra in scurt timp de la infiintare datorita personajelor create, Tom, Jerry, Yogi Bear, Scooby Doo, Fred Flintstone,personaje ce au incantat generatii intregi de copii din toata lumea.

La realizarea povestilor de desene animate, cei doi s-au completat reciproc, creand un cuplu imbatabil. Punctul forte al lui Barbera consta in scrierea gag-urilor si dezvoltarea povestilor, in timp ce lui Hanna ii revenea regia.

Au primit Oscaruri pentru Yankee Doodle Mouse (1943), Mouse Trouble (1944), Quiet Please (1945), The Cat Concerto (1947), Mouse Cleaning (1948), Two Mouseketeers (1952) si Johann Mouse (1953).

Debutul in televiziune si l-au facut in 1957, cu Ruff ‘n’ Reddy, dar marele hit a fost show-ul de jumatate de ora, Huckleberry Hound in 1959; a fost urmat de Yogi Bear, Quick Draw McGraw si multe altele. Programul de prime-time, The Flintstones (1960-66) s-a dovedit a fi un succes mult mai mare decat si-ar fi putut careva imagina.

Dupa ce si-au vandut studiolul, cei doi au ramas la fel de activi in lumea animatiei. Barbera a ajutat la readucerea savorii de odinioara pentru seria Tom and Jerry Kids la sfarsitul anilor 1980 si a coprodus o serie mai putin reusita, Tom and Jerry: The Movie in 1992. Hanna a fost producatorul executiv al piesei de teatru Once Upon a Forest, in 1993.

HotNews.ro, 19 dec 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT