LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Saturday, May 15, 2021

Hainele din blana de pisica si caine, interzise in UE

Comertul cu blanuri de pisica si caine este interzis pe teritoriul Uniunii Europene. Aceasta decizie a fost adoptata marti de Comisia Europeana (CE).

Expertii europeni sustin ca blanurile de caine si pisica provin din China si ca ele au patruns pe piata europena cu certificate false, care aratau ca marfa ar fi de fapt blana sintetica sau care provine de la alte animale.

Markos Kyprianou, comisar pe probleme de Sanatate si Protectia Consumatorului, a spus, intr-un comunicat oficial de presa, ca “mesajul pe care noi l-am primit de la euroconsumatori a fost destul de clar. Ei gasesc inacceptabila cresterea pisicilor si cainilor pentru blana lor si nu doresc pe piata produse facute din astfel de blanuri.
Interzicerea comercializarii acestor marfuri, decizie luata astazi, vine pentru a-i asigura pe consumatori ca nu vor cumpara, fara sa stie, astfel de blanuri”

Jucarii pentru copii, din blana de pisica

Descoperirea de blanuri care provin de la caini si pisici a provocat o atitudine dura din partea consumatorilor, care au cerut sa fie luate masuri de prevenire a acestui tip de comert.

Comisia a aflat ca blana de pisica si caine nu era folosita doar la confectionarea hainelor, ci si pentru fabricarea jucariilor pentru copii. Atat Parlamentul European, cat si Consiliul European au cerut oficial Comisiei Europene sa opreasca acest tip de comert.

HotNews.ro, L.A., 21 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT