LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, September 29, 2020

Bulgaria inca nehotarata in privinta ofertei Gazprom

Consiliul politic al noii coalitii de guvernare din Bulgaria va decide, la sfarsitul lunii noiembrie, daca statul bulgar va continua sau va sista negocierile cu gigantul rus de gaze naturale Gazprom, a declarat, vineri, Rumen Ovcharov, ministrul bulgar al Energiei, citat de site-ul Novinite.com

”Indiferent de decizia finala, este absolut imposibil ca preturile pentru gazele naturale sa creasca cu 40%, incepand cu data de 1 ianuarie 2007”, a precizat Ovchacov, care considera ca “aceste estimari sunt pure speculatii”.

Preturile la gaze naturale vor suferi o crestere in mod automat daca Bulgaria va refuza sa renegocieze contratul sau, dupa cum doreste compania rusa.

Cealalta optiune a Bulgariei o reprezinta renegocierea si implicit semnarea unui nou contract cu Gazprom, a precizat oficialul bulgar. Bulgaria se afla momentan in plin proces de negociere a unor acorduri energetice pe termen lung, care vor garanta furnizarea catre Bulgaria a necesarului energetic al acestei tari.

Potrivit contractului de furnizare incheiat intre Rusia si Bulgaria in anul 1998, Sofia plateste 120 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale. Desi contractul va expira abia in anul 2010, este de asteptat ca reprezentantii celor doua tari sa inceapa negocierile privind modificarea termenilor acestuia.

Conform oficialilor Gazprom, pretul de vanzare ar putea fi stabilit la 260 de dolari pentru o mie de metri cubi de gaze, dublul pretului actual. Peste 97 la suta din gazele naturale folosite in Bulgaria sunt furnizate de Rusia.

Romania plateste Gazpromului 280 dolari pentru 1.000 metri cubi.

HotNews.ro, C. Marin, 17 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT