LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, July 27, 2021

Cum sa cereti o marire de salariu

Vi se pare ca meritati o leafa mai mare? Nu ati mai primit de mult ceva in plus, iar seful se pare ca nu are de gand sa va faca nicio propunere in acest sens? Ce mai asteptati? Este timpul sa actionati. Site-ul about.com va invata cum sa cereti o marire de salariu.

Primul pas – aflati cat castiga alti angajati, din acelasi domeniu cu dv. Inainte sa va prezentati in fata sefului, trebuie sa stiti care sunt salariile minime si maxime din domeniu. Daca faceti parte dintr-o asociatie profesionala, verificati daca dispune de astfel de informatii. Incepeti prin a va uita pe site-ul organizatiei.

Decideti cat de mult puteti castiga. Tineti cont de clificarile pe care le aveti, de anii in care ati lucrat in domeniu, dar si de cei in care sunteti angajati in companie.

Evaluati „sanatatea financiara” a angajatorului dv. Daca acesta are probleme financiare, nu este momentul potrivit sa cereti o marire. Ca si angajat, va veti da, probabil, seama daca sunt sau nu probleme, pentru ca altfel nicio companie nu va trambita acest lucru. Uneori puteti afla astfel de informatii din presa.

ARBOmedia
Pregatiti-va argumentele. Incercati sa va vindeti in fata sefului, asemeni cuiva care incearca sa convinaga un patron sa-l angajeze. Faceti o lista cu toate proiectele pe care le-ati indeplinit si aveti grija sa incepeti cu cele mai recente realizari.

Decideti ce veti face in cazul unui esec sau in cazul va propune o suma mai mica. Veti demisiona sau veti astepta ceva timp si veti mai cere o marire. Raspunsul depinde de ceea ce zice seful. De exemplu, daca ati fost mustrat din cauza performantelor dv, intrebati-va daca are dreptate. Daca da, ganditi-va la ce schimbari puteti face. Daca nu va vine nimic in minte, mergeti undeva unde veti fi apreciat.

Aranjati o intalnire oficiala cu seful.
Vorbiti serios cu seful despre acesta marire. Nu prin mail, la tigara sau prin telefon. Puteti face asta, doar daca nu lucrati in aceeasi cladire cu el.

Prezentati-va cazul.
Seful poate sa fie de acord pe loc sa va dea marirea pe care o cereti sau nu. In cazul celei de-a doua variante, veti fi nevoit sa-l convingeti. Si aici trebuie sa va folosi asii din maneca: argumentele la care v-ati gandit mai sus.

via BlogInvestComment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT