LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Segolene Royal va fi candidata socialistilor la alegerile prezidentiale

Segolene Royal este noua candidata a socialistilor la presedintia Frantei. Ea a obtinut peste 60 la suta dintre sufragiile membrilor de partid, cu mult mai mult decat ceilalti doi contracandidati, relateaza BBC News.

In urma ei s-au clasat Dominque Strauss Kahn, fost ministru al finantelor ( 20%) din procentaj si Laurent Fabius, fost premier intre 1984-1986, cu 18 procente.

Relativ lipsita de experienta in comparatie cu cei doi contracandidati, Royal a devenit foarte populara, prezentandu-se ca un nou tip de politician, distantat de ceea ce inseamna angrenajul politic al partidului.

Pentru multi dintre socialisti, Segolene Royal reprezinta un curent nou in politica franceza. Ea a promovat prin intermediul unei pagini de internet asa numita democratie participativa.

Multe dintre propunerile sale – cum ar fi un regim disciplinar foarte strict pentru infractorii minori – sugereaza, conform comentatorilor din Franta, un puternic respect pentru autoritate si valorile familiei.

Criticii ei spun insa ca aceste opinii nu au nimic de-a face cu un politician de stanga si o acuza chiar de demagogie.

De mai multe ori ministru in guvernele socialiste, Royal este acum presedinta unui consiliu regional din vestul Frantei. Ea este partenera de viata a secretarului general socialist, Francois Hollande, cu care are patru copii.

Segolene Royal s-ar putea infrunta in alegeri cu Nicolas Sarkozy, creditat ca posibil candidat al Uniunii pentru o Miscare Populara (UMP), partidul de guvernamant de centru dreapta. Sarkozy nu si-a manifestat inca limpede intentia de a candida.

Alegerile prezidentiale franceze au fost programate pe 22 aprilie, anul viitor.

HotNews.ro, C. Marin, 17 nov 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT