LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Google a decis sa cumpere YouTube pentru 1,65 miliarde dolari

Compania Google, detinatoarea celui mai mare motor de cautare din lume, a anuntat luni ca a decis sa cumpere serviciul video online YouTube, pentru aproximativ 1,65 miliarde de dolari, cel mai mare pret platit vreodata pentru un site al carui continut este generat de utilizatori, transmite Reuters.

YouTube a avut, in cele 19 luni de la infiintare, o crestere spectaculoasa, in prezent oferind utilizatorilor 100 de milioane de clipuri video zilnic, dar a atras atentia unor companii media importante din pricina difuzarii fara acordul acestora a unor emisiuni TV si videoclipuri, protejate de copyright.

Reuters evidentiaza ca desi YouTube a anuntat, luni, ca a semnat o serie de acorduri de distributie cu mai multe case de discuri importante, o serie de analisti au atentionat compania Google ca ar putea sa fie implicata intr-o serie de procese in urma acestei achizitii.

In asteptarea unei decizii in privinta acestei tranzactii, cotatia actiunilor Google a crescut la bursa Nasdaq la valoarea de 8,5 dolari, in crestere cu 2%, inregistrand un pret de inchidere de 429 dolari, nivel care nu a mai fost inregistrat de la sfarsitul lunii aprilie a acestui an.

Analistii citati de Reuters sunt de parere ca preluarea YouTube va permite companiei Google accesul pe piata de publicitate video pe internet, sector in care detine o cota mica de piata comparativ cu rivalul Yahoo.

Compania YouTube a fost infiintata in luna februarie a anului trecut, iar popularitatea sa a explodat incepand din luna noiembrie, gratie faptului ca a permis utilizatorilor sa faca schimb atat de videoclipuri cat si de copii ale unor emisiuni televizate.

In clasamentul site-urilor intitulate Web 2.0, YouTube ocupa locul patru dupa site-urile MySpace, Facebook si enciclopedia online Wikipedia, potrivit unor statistici de audienta web realizate de firma Hitwise.

Conform datelor unei alte firme care masoara audienta web, respectiv comScore Networks, in luna august a acestui an, YouTube a atras peste 72 de milioane de utilizatori la nivel mondial, dupa ce in aprilie inregistrase 27 de milioane, iar in urma cu un an de zile doar 2,8 milioane de utilizatori.

HotNews.ro, A.V., 10 oct 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT