LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 26, 2021

Kramnik – Topalov 2,5 – 0,5

Debutul meciului de la Elista este mai furtunos decit toate asteptarile – doar o remiza in 3 partide, si aceea venita dupa fortarea unui sah etern.

Meritul principal ii revine campionului, bulgarul Topalov care joaca numai la victorie. Kramnik si-a pastrat calmul si a speculat toate erorile…

In prima partida, Topalov avea sansa unei remize prin repetarea pozitiei, dar a vrut sa “extraga” o victorie improbabila dintr-o situatie extrem de strinsa. Riscul l-a costat o eroare intr-un final pe care computerele il vedeau remiza teoretica.

Partida a doua a avut o desfasurare similara – bulgarul a condus piesele albe spre un atac timpuriu, ce parea devastator. Apararea lui Kramnik s-a bazat pe un plan complex; rusul a gasit contrajoc in fata pieselor avansate ale adversarului si a pedepsit o data in plus riscurile prea mari pe care si le-a asumat campionul.

Cu 2-0 dupa primele doua intilniri, Kramnik a preferat remiza in cea de a treia intilnire la tabla de joc. A avut albele, initiativa, sanse ceva mai bune. Dar probabil a scapat undeva varianta cistigatoare, motiv pentru care a fost extrem de ingindurat dupa impartirea punctului.

Analizatorii lui ramin insa fericiti – a trecut primul sfert din meci (programat pe durata a 12 partide), iar jucatorul lor are un avantaj de doua lungimi.

Veselin Topalov ramine insa zimbitor – bulgarul este un campion aparte in sah, un maestru foarte activ si agresiv in joc. A implementat la multe turnee regula “Sofia”, norma ce exclude remiza.

Cunoscatorii spun ca Topalov seamana izbitor cu legendarul Bobby Fischer, campion mondial in 1972. Si adauga – si Fischer a cucerit tilul dupa ce a fost condus de Spassky cu 2-0…

HotNews.ro, A.S., 27 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT