LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Activitatea din justitie a fost blocata, luni dimineata

Protestele magistratilor si ale personalului auxiliar au blocat, luni dimineata, activitatea in justitie. Revendicarile sunt diferite. Personalul auxiliar din justitie este nemultumit de faptul ca legea salarizarii nu a intrat in vigoare, dupa 20 de luni de negocieri.

Personalul auxiliar din justitie este nemultumit, deoarece dupa 20 de luni de negocieri, legea salarizarii nu a intrat, inca, in vigoare pentru ca nu a primit avizele Ministerului Muncii si Ministerului de Finante.

Inca nu a fost prevazuta o noua runda de negocieri, dupa ce, vineri, reprezentantii Ministerului Muncii nu s-au prezentat la ultima intalnire stabilita, prin care se incearca rezolvarea conflictului de munca.

Participantii la protest spun ca, desi actul normativ trebuia sa intre in vigoare la 1 septembrie, acesta este inca in stadiu de proiect, iar negocierile de pana acum nu mai sunt valabile.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a afirmat, dupa declansarea protestelor, ca salariile personalului auxiliar din justitie vor fi majorate, insa nu la nivelul stabilit initial, din cauza faptului ca se depaseste cu mult schema salarizarii personalului bugetar prevazuta de Executiv.

Tot de luni, si magistratii protesteaza pentru o jumatate de ora, dar nemultumirile lor sunt de alta natura. Ei considera ca noile prevederi legale privind raspunderea materiala a judecatorilor nu sunt conforme normelor europene si afecteazaa actul de justitie, transmite Radio Romania Actualitati.

HotNews.ro, D. Mihai, 25 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT