LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 19, 2021

Elevii si profesorii nu stiu daca anul scolar va incepe la 15 septembrie

Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns public, miercuri, sindicatelor din invatamant, care au anuntat boicotarea deschiderii anului scolar. In opinia sefului Executivului, cererile cadrelor didactice sunt nerealiste. Tariceanu a precizat ca, atunci cand solicita cresteri salariale, dascalii ar trebui sa ia in calcul si sporurile de care beneficiaza.

Premierul a facut si o propunere: Executivul nu le poate oferi cadrelor didactice decat o marire salariala de 14 procente.

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, la dialogul cu sindicatele din educatie, reprezentantii executivului au propus pentru anul viitor o crestere salariala in doua etape care totalizeaza 14%.

„Tinand cont ca avem o inflatie care anul acesta probabil va atinge 6%, dar anul viitor va fi si mai mica, prin aceasta majorare putem spune ca veniturile vor creste substantial”, a mentionat premierul, care a adaugat ca la salariul de baza vor fi adaugate sporurile de care beneficiaza cadrele didactice.

„Prin programul de guvernare, Guvernul s-a angajat sa majoreze salariile bugetarilor, in perioada 2005-2008, cu 60%. Suntem practic la jumatatea drumului.

Avand in vedere majorarea salariala care va avea loc in anul 2007, daca convenim asupra procentului de 14%, ar ramane sa facem in anul 2008 inca o majorare de 18% si in acest fel ne atingem obiectivul pe care ni l-am propus”, a declarat Tariceanu.

Totodata, premierul a afirmat ca asteapta “o contrapropunere” din partea sindicatelor din invatamant la oferta avansata marti de comisia guvernamentala de negociere. El a adaugat ca doreste ca aceste cereri sa fie sustenabile si rezonabile din punct de vedere economic.

De altfel, tot miercuri, presedintele Traian Basescu a dat asigurari ca scoala va incepe pe 15 septembrie. Seful statului a anuntat ca anul scolar va incepe la timp, indiferent de conditiile igienico-sanitare si de stadiul reparatiilor.

Totusi, sindicalistii din invatamant il contrazic pe presedintele Basescu. Marius Nistor, presedintele Federatiei Spirtu Haret a precizat, intr-o declaratie consemnata de Realitatea TV, ca “in mod cert, in data de 15 septembrie, cadrele didactice vor participa la mitingul organizat de cele trei federatii – FSLI, Spiru haret si Alma Mater.

Cadrele didactice care nu vor participa la miting nu vor participa nici la festivitatile de deschidere a anului scolar. E o forma de protest, o palma morala data politicienilor, inclusiv lui Traian Basescu, pentru felul in care au inteles sa garanteze respectarea acordului semnat de Tariceanu” – a concluzionat Nistor.

HotNews.ro, D. Mihai, 13 sep 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT