LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Ministerul Justitiei face ordine in casta notarilor publici

Ministrul Justitiei a transmis Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) o adresa prin care anunta ca nu va semna ordinele de numire in functia de notar public a 22 de persoane pentru care Consiliul Uniunii a formulat propuneri.

Ministrul justitiei sustine ca in aceste cazuri numirea in functia de notar public este ilegala, intrucat cele 22 de persoane propuse pentru a fi numite notari au fost declarate respinse la concursul organizat in perioada 18-19 octombrie 2005.

Prin Hotararea nr. 83/20.05.2006, Consiliul UNNPR a revenit asupra rezultatelor concursului si a dispus ca 22 de candidati respinsi la concurs sa fie redistribuiti pe locuri ramase libere.

Intrucat in preambulul Hotararii sunt invocate adrese ale Ministerului Justitiei, ministrul justitiei precizeaza ca nu a avut cunostinta de existenta acestora si nu si le insuseste.

Ministrul Justitiei solicita UNPPR revocarea Hotararii nr.83/20.05.2006 si a Hotararii nr. 109/17.06.2006 (care stabileste numarul locurilor scoase la concurs) si includerea celor 22 posturi ramase vacante in urma concursului organizat in perioada 18-19 octombrie 2005 in numarul de posturi ce urmeaza a fi scoase la concurs in perioada urmatoare.

In ceea ce priveste organizarea, pe viitor, a concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante de notar public, ministrul justitiei propune ca acestea sa se faca la nivel national, astfel incat sa se inlature definitiv asemenea practici, nereglementate prin nici un act normativ, care favorizeaza „selectia” si accesul in profesia de notar public cu eludarea prevederilor legale.

HotNews.ro, 31 aug 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT