LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Aviatia israeliana ucide patru observatori ONU

Aviatia israeliana a omorat patru observatori militari ai Natiunilor Unite in Liban. ONU sustine ca ar fi vorba de un atac premeditat asupra unei gherete care purta insemnele organizatiei internationale.
Purtatorul de cuvant al fortei ONU de mentinere a pacii in sudul Libanului, Milos Strugar, a declarat ca este greu de stabilit ce s-a intamplat:

“In momentul incidentului se aflau in adapostul care este acum in ruina. Nu vom sti ce s-a intamplat pana nu vom scoate cadavrele de sub moloz, dar acest lucru e dificil”, a spus el.

ONU sustine ca cei patru, din Austria, Canada, China si Finlanda, se adapostisera intr-un buncar aflat sub postul de observatie dupa ce acesta fusese atacat de 14 ori de artileria israeliana.

Conform ONU artileria a atacat si o echipa de salvare sosita la fata locului.

Secretarul general ONU, Kofi Annan, s-a declarat socat. El a cerut Israelului sa deschida o ancheta pe marginea atacului si a amintit ca primise asigurari din partea primului ministru israelian ca pozitiile ONU nu vor fi atacate.

Israelul si-a exprimat regretul profund si a declarat ca nu a tintit personalul ONU si ca va ancheta incidentul.

Amenintari
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a amenintat ca militantii vor lansa rachete ‘dincolo de Haifa’

Armata israeliana a anuntat – pe de alta parte – ca a ucis un lider de vaza al gruparii Hezbollah in timpul luptelor de langa satul Maroun al-Ras ocupat sambata de fortele israeliene. E vorba de Abu Jaafar care ar fi fost comandantul sectorului central din zona de granita.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a aparut insa la televiziune avertizand ca fortele sale vor lansa si mai multe rachete asupra Israelului:

“Suntem deja in etapa Haifa. Vreau sa anunt ca vom ataca dincolo de Haifa si vom intra intr-o etapa de confruntare si de razboi care ne-a fost impusa de inamic”, a declarat liderul Hezbollah.

Anterior, ministrul israelian al apararii, Amir Perez, anuntase ca Israelul va crea si va mentine ceea ce el a numit o zona de securitate in sudul Libanului pana la venirea unei forte internationale de mentinere a pacii.

Israelul a mai anuntat si ca va permite aterizarea avioanelor cu ajutoare umanitare pe aeroportul din Beirut cu conditia sa existe o coordonare prealabila.

BBC, 27 iul 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT