LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, October 19, 2021

Elevii romani au obtinut 12 medalii la olimpiada din Irkutsk – Rusia

Olimpicii romani au castigat patru medalii de aur, patru de argint si patru de bronz la Olimpiada Internationala Pluridisciplinara Tuymaada, desfasurata la Irkutsk – Rusia, in perioada 7-15 iulie.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), echipa Romaniei a castigat 12 medalii la toate cele patru discipline din structura competitiei (chimie, informatica, matematica si fizica) si un loc intai cu punctaj maxim la chimie.

La disciplina matematica au obtinut medalie de aur eleva Livia Alexandara Ilie (de la Liceul International de Informatica Bucuresti), si medalii de argint Gabriel Lucian Turea (Colegiul National “Tudor Vianu” Bucuresti), Eugen Mihail Dumitrescu (Liceul International de Informatica Bucuresti).

O medalie de argint si doua de bronz au fost castigate la specializarea fizica. Astfel, medaliata cu argint este Georgeta Cristina Popa (Colegiul National “C. Carabella” Targoviste), iar Andrada Ianus (Colegiul National Iasi) si Edvin Memet (Liceul International de Informatica Constanta) au obtinut bronzul.

La chimie au fost obtinute trei medalii: una de aur – obtinuta de Laura Ioana Aanei (Liceul International de Informatica Constanta) si doua de bronz – Maria Ana Neferu (Colegiul National “Gib Mihaescu” Ramnicu Valcea) si Andrei Viorel Iosub (Liceul International de Informatica Bucuresti).

Eleva Laura Ioana Aanei a obtinut, pe langa medalia de aur, si locul intai absolut (punctaj maxim) pentru o rezolvare deosebita a unei probleme de chimie.

La specializarea informatica au obtinut medii de aur Ciprian Alexandru Simion (Liceul International de Informatica Bucuresti) si Victor Rusu (Colegiul National “S. Brukenthal” Sibiu), iar medalie de bronz a fost castigata de Cosmin Gheorghe (Liceul International de Informatica Bucuresti).

Lotul olimpic roman a sosit duminica, la ora 22.05, pe Aeroportul International “Henri Coanda”, precizeaza MEdC. La aceasta editie au participat cinci echipe nationale (Romania, Rusia, China, Coreea de Sud si Kazahstan), 12 echipe din diferite regiuni si orase ale Federatiei Ruse (Sankt Petersburg, Moscova, Vladivostok ) si trei echipe din Irkutsk (Yakutia/Siberia Orientala).

HotNews.ro, 17 iul 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT