LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, October 27, 2021

Adrian Iorgulescu: Salile de cinematograf nu vor disparea dupa privatizare

Ministrul Culturii si Cultelor, a declarat, in emisiunea “Romania la raport” de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca aproximativ 15% din cele 314 cinematografe aflate in patrimoniul RADEF, vor fi retrocedate fostilor proprietari. Cu toate acestea, a precizat Adrian Iorgulescu, exista contracte care stipuleaza clar ca ei nu vor putea schimba destinatia lor, timp de trei ani.

Acesta a mentionat ca cinematografele Patria si Studio nu fac, deocamdata, obiectul unor cereri de retrocedare.

Ministrul Culturii si Cultelor a mai precizat ca exista si sali de cinema care au fost concesionate, cum ar fi fostul cinematograf Luceafarul, caz in care, daca locatorii si-au indeplinit toate obligatiile legale, vor avea drept de preemptiune asupra lor.

AVAS este cel care se ocupa de privatizarea cinematografelor. Adrian Iorgulescu a explicat ca un numar mic de cinematografe va intra, din nou, in subordinea autoritatilor locale, dar destinatia lor va ramane aceeasi sau va fi extinsa. El a dat exemplul cinematografului de la Timisoara care va fi transformat in Filarmonica si a precizat ca in aceeasi situatie se afla si orasele Brasov si Cluj.

“Eu cred, insa, ca una sau doua sau trei mari retele de distributie ar putea sa cumpere reteaua noastra de cinematografe si ma refer la cele din afara. Asta ar permite modernizarea acestor sali, ar permite ca si din acest punct de vedere Romania sa intre in randul lumii”, a adaugat acesta.

Ministrul Culturii a sustinut ca proiectul care vizeaza reconfigurarea Pietei Revolutiei, este unul “nascut mort” si ca ministerul pe care il conduce nu va da niciodata autorizatia de constructie.

Adrian Iorgulescu – “Corpul de Control a cerut DNA sa efectueze o expertiza la Biblioteca Nationala”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Ministrul Culturii si Cultelor a afirmat ca, in ceea ce priveste Biblioteca Nationala, exista fonduri europene pentru continuarea lucrarilor, dar a subliniat ca ele nu vor fi alocate pana nu va fi clarificata situatia conducerii acesteia.

Adrian Iorgulescu a mai precizat ca in concluziile raportului intocmit de Corpul de control s-a cerut inaintarea lui la DNA.

Radio MIX, 29 iun 2006Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT