At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E – News42day
16 July 2024

Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E

0

România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina.

Repriza secundă:

România a început repriza a doua în forță, iar în minutul 46, Florinel Coman a trimis un șut de la marginea careului, dar mingea a trecut la câţiva metri pe lângă bara dreaptă.

În minutul 53, Răzvan Marin a șutat perfect de la peste 20 de metri după un contraatac și a marcat golul cu numărul doi, pe sub brațele lui Lunin. România domină meciul, iar după patru minute, Denis Drăguș marchează golul cu numărul 3 pentru România, din careul mic, după o pasă venită de la Man.

În minutul 61, a intrat Ianis Hagi în locul lui Dennis Man, iar Valentin Mihaila l-a înlocuit pe Florinel Coman. În același timp, și ucrainenii au făcut trei schimbări. Până în minutul 75, apărarea României a blocat toate încerările ucrainenilor de a trage pe poarta lui Niță.

În minutul 75, George Pușcaș a intrat în locul lui Drăguș, iar Adrian Rus în locul lui Marius Marin.

Stanciu, declarat omul meciului, a fost înlocuit în minutul 86 cu Racovițan.

Prima repriză:

Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 29, printr-un șut de la 20 de metri (din pasa lui Dennis Man), în vinclul porții lui Lunin.

În minutul 38, șutul lui Man din colțul careului a trecut la aproximativ 20 cm de poarta ucrainenilor. În faza imediat următoare, Stanciu a lovit bara transversală din corner.

În primele 20 de minute, ucrainenii au avut o posesie mai bună, de 73%, față de 27% în cazul României. Totuși, apărarea României a blocat cu succes tentativele ucrainenilor de a avea vreun șut pe poarta lui Niță.

Partida se desfășoară pe stadionul Allianz Arena din Munchen, care are o capacitate de circa 66 de mii de locuri. Potrivit unei informări publicate pe pagina echipei naționale, sunt prezenți peste 30 de mii de suporteri români.

România și Ucraina s-au întâlnit, ultima dată, într-un amical jucat în 2016, câștigat de ucraineni cu 4-3.

Echipa de start a României

Echipa de start a Ucrainei

Pentru echipa noastră, următoarea partidă va fi împotriva Belgiei, pe 22 iunie la Koln, apoi urmează cea cu Slovacia, pe 26 iunie la Frankfurt.

România și-a asigurat calificarea la Campionatul European de fotbal în penultimul meci din grupa de calificare, când a învins Israel cu 2-1. În ultima partidă, naționala a învins Elveția cu 1-0 și a câștigat grupa, fără a pierde vreun meci. La tragerea la sorți din decembrie 2023, a fost repartizată în grupa E alături de Belgia, Slovacia și Ucraina.

Pentru România, este a șasea participare la Campionatul European, dar și prima după 2016. Cea mai bună performanță a fost un sfert de finală, la Euro 2000, unde a pierdut în fața Italiei.

Foto: Facebook Echipa Națională a României

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *