23 July 2024

Black Friday: ce sa eviti in Vinerea Neagra

0

Black-Friday-2015-1170x644Black Friday începe atunci când cele mai mari magazine din România vor oferi reduceri importante la o gamă variată de produse. După cum probabil știți, la fel ca anul trecut, Black Friday va fi organizată în două etape. Prima dintre acestea va fi pe 20 noiembrie, iar a doua, pe 27 noiembrie. Unele magazine, însă, vor oferi reduceri pe parcursul întregii perioade cuprinse între 20 și 29 noiembrie.

Vezi aici TOATE ofertele si magazinele online cu reduceri de Black Friday!

În anii trecuți, anumite studii au scos la iveală faptul că românii cheltuiesc de aproape două ori mai mulți bani de Black Friday. Însă nu toate ofertele pe care le veți vedea în magazine la sfârșitul lunii viitoare merită să fie luate în seamă. Pentru a vă ajuta să profitați la maxim de sezonul reducerilor, vă prezentăm o serie de recomandări în legătură cu dispozitivele de care ar trebui să vă feriți în această perioadă.

Ce să nu cumperi de Black Friday

Reducerile considerabile pe care le veți vedea de Black Friday nu înseamnă că ar trebui să cumpărați produse de care nu aveți nevoie. Mulți oameni fac acest lucru din două motive: fie pentru că oferta li s-a părut una de nerefuzat, fie pentru că au dorit să vândă produsul ulterior la un preț mai mare. În ambele situații, însă, aceștia riscă să piardă bani pe care i-ar fi putut investi în dispozitive de-a dreptul utile. În primul rând, orice discount mult prea mare ridică semne de întrebare. Sunt deja cunoscute situațiile în care unor produse li se mărește prețul chiar înainte de Black Friday, pentru ca reducerea să fie cât mai mare.

Dacă sperați să vindeți produsul după Black Friday pe un site precum Okazii.ro sau Olx.ro, atunci trebuie să luați în considerare faptul că nu veți fi singurii care vor face acest lucru. În cazul în care produsul nu este unul extrem de căutat, situația devine cu atât mai dificilă.

PC-urile se numără și ele printre produsele extrem de căutate de Black Friday. Nu vor fi puține ofertele la dispozitive dotate cu procesoare Intel Celeron, sau Intel Core i3. Dacă vreți un calculator care să vă fie util peste doi ani de zile și care să se descurce bine atât cu aplicații, cât și cu jocuri, atunci nu ar trebui să acceptați ceva mai slab decât un intel Core i5 din generația a patra.

Generația a treia ar trebui cu totul evitată, iar performanțele nu reprezintă singurul motiv. Într-adevăr, în timpul jocurilor veți avea rezultate mai bune, însă cea mai importantă diferență este la capitolul eficiență. Procesoarele din cea de-a patra generație sunt mult mai bine optimizate, motiv pentru care vor consuma mai puțină energie decât predecesoarele lor.

Smartphone-urile sunt, probabil, cele mai căutate dispozitive de Black Friday, însă înainte de a le cumpăra, trebuie să știți exact ce vă doriți de la acesta. Orice dispozitiv cu o capacitate de stocare mai mică de 16GB ar trebui evitat, mai ales dacă aveți de gând să stocați o cantitate mare de conținut media. De asemenea, nu are rost să cumpărați un telefon extrem de ieftin cu o cameră foto de 4 sau 5 megapixeli în condițiile în care vreți să realizați imagini de cea mai bună calitate.

Trebuie să țineți cont și de sistemul de operare atunci când faceți upgrade-ul, pentru a nu achiziționa din greșeală un dispozitiv care nu a mai primit un update de la Android 4.4.2 încoace. Sistemul de operare al celor de la Google a ajuns deja la versiunea 6.0 Marshmallow, așa că înainte de a vă decide asupra unui telefon, ar fi bine să vă asigurați că veți beneficia de versiunea 5.0 Lollipop sau una mai recentă.

Evitați tabletele cu specificații slabe

Nu trebuie să uităm nici de tablete. Deși nu s-a vorbit mult despre acest lucru, eMAG a reușit o performanță remarcabilă anul trecut reușind să vândă 20.000 de tablete de Black Friday (în condițiile în care numărul de smartphone-uri vândute a fost de 30.000). Cel mai probabil, marea majoritatea a tabletelor au fost modele ieftine ale unor producători necunoscuți, exact cele pe care trebuie să le evitați.

Având în vedere dimensiunile din ce în ce mai mari ale telefoanelor, nu sunt foarte multe motive pentru a vă mai cumpăra o tabletă. Însă dacă ați așteptat până la Black Friday 2015 pentru a face o astfel de investiție, atunci nu există niciun motiv pentru care ar trebui să optați pentru un model cu rezoluție mică, margini extrem de groase și cu specificații extrem de slabe.

Televizoarele cu ecrane HD nu merită cumpărate

Și televizoarele beneficiază de oferte interesante. Magazinele vor încerca să vă convingă să cumpărați modele mai slabe, printr-o serie de oferte aparent de nerefuzat, însă acesta nu este un motiv pentru a vă mulțumi cu un dispozitiv inferior. Nu ezitați și optați pentru un televizor cu ecran Full HD sau, dacă vă permiteți, unul 4K.

Nici MP3 player-ele sau iPod-urile nu sunt investiții pe care ar trebui să le faceți de Black Friday, având în vedere că smartphone-urile au aceleași capabilități și oferă numeroase alte beneficii. De asemenea, înainte de a cumpăra orice dispozitiv, consultați-vă pe internet în legătură cu specificațiile acestuia. În cazul telefoanelor, de exemplu, calitatea ecranului, performanțele senzorului și autonomia bateriei sunt lucruri pe care ar trebui să le aveți în vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *