Antonescu: USL nu mai exista. Vezi ce a spus Ponta

0

530cfbb00653dUSL nu mai exista, a anuntat marti seara presedintele PNL, Crin Antonescu (foto).

“Este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor, dar este o decizie care nu s-a luat usor. Este o decizie pe care nu ne-am dorit-o, pe care am incercat sa o evitam”, a spus Antonescu, la Palatul Parlamentului.

“USL nu mai exista, pentru ca nu mai avea sens sa existe”, a adaugat presedintele PNL, citat de Agerpres.

Acesta declara saptamana trecuta ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, “lipsit de orice legitimitate” si caruia liberalii ii vor cere “demisia imediata”.

“Luni seara sau marti, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD, lipsit de orice legitimitate si caruia, ca atare, noi ii vom cere demisia imediata”, a spus Antonescu, intrebat ce se va intampla daca pana luni premierul Victor Ponta nu accepta propunerile PNL.

Intrebat daca acest lucru inseamna iesirea PNL de la guvernare, Antonescu a raspuns: “Pana una, alta, am cam fost dati afara de la guvernare”.

Ponta: Fac apel pentru salvarea USL

Premierul Victor Ponta a facut, marti, un apel catre PNL pentru salvarea USL si continuarea guvernarii în aceeasi formula.

“In calitate de sef al Guvernului Romaniei, investit prin votul majoritatii USL, care a primit in decembrie 2012 votul de incredere si de speranta al majoritati populatiei din Romania, este de datoria mea in aceasta seara sa fac inca un apel, inainte de sedinta politica a PNL, catre partenerii si colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL, de a continua sa guvernam impreuna”, a declarat Ponta la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Prim-ministrul considera ca despartirea USL ar fi o decizie gresita, iar obligatia fata de alegatori este ca Uniunea sa se pastreze.

“O decizie de desfiintare a Uniunii Social Liberale ar fi o decizie gresita dupa acesti ani in care am luptat impreuna in Opozitie cu cei mai multi dintre liderii PNL alaturi, am guvernat bine si vreau sa spun ca exista o contributie fundamentala a tuturor ministrilor liberali, a parlamentarilor liberali, a alesilor nostri locali pentru ca anul 2013 sa fie unul din anii cei mai buni pentru Romania din punct de vedere economic si social. Am candidat impreuna si nu exista in realitate niciun parlamentar care sa fi fost ales ca social-democrat, ca liberal sau conservator, toti au fost alesi ca Uniune Social Liberala si cred ca obligatia noastra fata de alegatori este sa ramanem impreuna”, a precizat Ponta.

Seful Executivului a adaugat ca USL are inca un obiectiv comun.

“Avem multe alte obiective in fata, Traian Basescu si regimul sau exista inca. Victoria noastra ca proiect politic nu este inca finalizata si pentru viitorul Romaniei este esential sa ducem aceste obiective fundamentale la bun sfarsit”, a spus premierul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *