Cei 3 pasi fundamentali in crearea unui site

0

Vrei ca firma ta sa aiba un site de prezentare dar nu stii care sunt pasii care trebuie urmati si ce presupune crearea unui site? In esenta, pentru a avea un site ai nevoie de 3 elemente fundamentale:

  1. Nume de domeniu
  2. Gazduire web
  3. Siteul propriu-zis

1. Numele de domeniu

Acesta este adresa la care te vor gasi potentialii clienti pe internet si este de forma www.numefirma.ro sau .com, .net, .info, .eu, etc. Domeniile .ro se inregistreaza pe viata si se platesc o singura data, la inceput, in timp ce domeniile .com, .eu, .net, etc se inregistreaza pe o perioada determinata si se plateste anual reinnoirea lor.

Preturile domeniilor la Simplenet:

  • .ro, .com.ro, .firm.ro, .nom.ro, .info.ro, .tm.ro, .org.ro, .store.ro, .arts.ro, .nt.ro, .rec.ro, .www.ro – 39,99 euro + tva / viata
  • .biz, .com, .info, .name, .net, .org – 12,99 euro + tva / an
  • .eu – 8,99 euro + tva / an

2. Gazduire web

Pentru ca domeniul sa poata fi accesat pe internet trebuie alocat unui cont de gazduire. Gazduirea web inseamna de fapt o chirie a unui spatiu pe un server, spatiu in care vor fi stocate toate fisierele care compun site-ul. Fara un abonament de gazduire site-ul nu poate exista.

Pretul pachetului de gazduire Simplenet:

  • 9,95 euro / luna
  • 25% discount dupa primul an (7,50 euro / luna)
  • 50% discount dupa al doilea an (4,99 euro / luna)

3. Site-ul propriu-zis

Un site poate fi reprezentat chiar si de o singura pagina, un fisier index.html stocat pe server. Sau pot fi aplicatii complexe construite pe tehnologii moderne, cu interfete de administrare usor de folosit si de actualizat. Pot fi site-uri de prezentare, magazine online, forumuri, bloguri sau retele sociale.

Noi, la Simplenet, construim site-uri de prezentare pe platforma WordPress, o platforma open-source de administrare a continutului care este nr 1 in lume. Conform statisticilor, in martie 2012 72,4 milioane de site-uri din intreaga lume foloseau WordPress.

Cat costa un site de prezentare la Simplenet?

Nu costa nimic in plus fata de pretul pachetului de gazduire. Tocmai asta e ideea din spatele acestui proiect. Costurile sunt incluse in abonamentul de gazduire pentru a te ajuta sa ai un site de prezentare fara sa cheltui sume mari de bani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *