8 December 2024

Tigara electronica te face mai destept?

0
Caracteristicile oferite de tigara electronica pot aduce utilizatorul acesteia mai multe beneficii de sanatate . Studiile arata ca fata de fumatorul de tigara traditionala, e-fumatorul poate atinge performante mai inalte de inteligenta .Tigara electronica este faimoasa pentru efectele benefice asupra organismului uman. Pe langa dependenta de nicotina, fumatul ajuta la reducerea stresului, la relaxare, la minimalizarea agitatiei.

De-a lungul timpului s-au cercetat beneficiile e-tigarii dar si cele pe care nicotina le are asupra fumatorului. Timp de 40 de ani, cercetatorii Ipsen Kjellerup au studiat aceasta substanta care ajuta fumatorul sa isi alimenteze dependenta. Dar nu numai atat.

Iata ce « minuni » mai face nicotina

Nicotina contribuie la dezvoltarea atentiei si memoriei;Precizia si rapiditatea cresc cu ajutorul nicotinei ;

Nicotina stimuleaza creierul, acesta fiind cu 30% mai eficient;Creierul utilizatorului de nicotina va fi mai rezistent decat al unuia care nu utilizeazanicotina.

Oameni celebri fumatori de tigari electronice

Desi pare greu de crezut, exista multi sportivi care au viciul fumatului. De exemplu, capitanul brazilian Socrate a fumat cate doua pachete de tigari pe zi. Dupa ce s-a retras din forbal, Socrate a devenit medic. Iata si alte celebritati care fumeaza sau au fumat: Eistein, Churchill – care prefera trabucul! -, Gazza, Z. Zidane, Wayne Rooney, etc.

Ceea ce pe multi pune pe ganduri este faptul ca oamenii acestia nu au fost aratati la televizor sau in ziare fumand. Daca acest lucru e tinut departe de ochii publicului pentru ca exemplul negativ sa nu vina de la persoane publice, nu inseamna ca nu e adevarat.

Pericolul interdictiilor

Reactiile unui fumator pot fi mai usor suportate si mai putin periculoase decat al unui om privat de tigari. Din cauza lipsei nicotinei din organism, 25% din activitatea creierului este efectata.

La un moment dat a aparut o regula care spunea ca pilotii nu mai au voie sa fumeze. Interdictia a fost abandonata, fiind considerata absurda. Un om de stiinta a comentat pe marginea acestui subiect spunand : « Mai degraba as urca intr-un avion pilotat de mai multi piloti care fac pauze de fumat, decat sa stiu ca avionul este pilotat de un pilot privat de tigari pentru un numar de ore ».

Nicotina, consumata moderat, nu prezinta riscuri asupra sanatatii. Substantele chimice si cancerigene din tigara de tutun sunt cele care reprezinta un mare pericol pentru fumator.

Desi este o inventie mai desteapta, tigara electronica nu te face mai destept ; cel putin studiile nu exista in acest sens. Dar, cu siguranta, tigarile electronice au efecte asupra psihicului fumatorului. Ea te ajuta sa pastrezi doza de nicotina si sa elimini toate riscurile asupra sanatatii. De aceea etigara este cea mai buna alegere !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *