Bacalaureatul profesional oficial din 2013

0
Este oficial, din 2013 elevii vor sustine un bacalaureat profesional!

Luni, 16 septembrie 2012, majoritatea Senatului a votat pentru introducerea Bacalaureatului Profesional in invatamant din 2013. Asa ca de la anul, absolventii de liceu au posibilitatea de a-si alege dificultatea bacalaureatului in functie de ce prioritati au mai departe in viata.

Mai exact, cei care vor sa urmeze o facultate sau mai multe dupa terminarea liceului, vor sustine bacalaureatul national, in schimb cei care vor sa intre direct pe piata muncii, vor sustine bacalaureatul profesional.

Dragi elevi, mare atentie cand alegeti intre cele doua tipuri de bacalaureat pentru ca o data dat bacalaureatul profesional, nu mai poti urma cursurile unei facultati, ci esti nevoit sa intrii pe piata muncii.

Fie ca va place, fie ca nu acest tip de Bac, trebuie sa va supuneti legii invatamantului. Persoana care a venit cu aceasta initiativa este chiar ministru educatiei, doamna Ecaterina Andronescu.

Eu sunt de parere ca are unele parti bune acest tip de Bac, insa cred ca multi dintre elevi vor fi bagati in ceata de bacalaureatul profesional.

Tu ce parere ai despre bacalaureatul profesional?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *