Must-have: 11 piese vestimentare ale toamnei

0
Moda are un intreg arsenal de propuneri si tendinte in fiecare sezon, iar noua nu ne ramane decat sa ne informam si sa alegem ceea ce se potriveste cu personalitatea si garderoba noastra. Lucru care nu este chiar atat de simplu de facut, mai ales cand optiunile uriase ne cotropesc.

Magazine recomandate de catre noi:
b-mall.ro ; WeLoveCouture.ro ; 3suisses.ro ; Orinocco.ro ; BeFashion.ro

Iti intindem o mana salvatoare si iti prezinta o lista cu acele piese vestimentare versatile care se poarta in sezonul rece 2012-2013 si care sunt de integrat in orice garderoba, cu orice personalitate si la orice ocazie.

Fusta metalizata

Inca nu o ai in garderoba? Atunci este timpul sa iti alegi o fusta metalizata, pentru ca se poarta, si are o capacitate grozava de a construi tinute diferite, in functie de topul si accesoriile alese. Se poarta atat fustele scurte, cat si cele midi sau stilou. Alaturi de o camasa este perfecta pentru o tinuta smart-chic, cu un corset obtii o tinuta de cocktail, iar cu un tricou simplu o transformi intr-un outfit smart-casual. Optiunile sunt nelimitate!

fusta metalizata

Catherine Malandrino
fusta metalizata

Cushnie et Ochs
fusta metalizata

Reem Acra
fusta metalizata

Tracy Reese

Pantalonii din piele

Daca fusta metalizata nu se poate lauda ca ne apara de frig, iata ca pantalonii din piele, un alt must-have al sezonului rece, au si aceasta calitate, pe langa versatilitatea iesita din comun. Si cu ajutorul lor poti construi zeci de tinute diferite, apeland numai la accesorii sau la diverse topuri potrivite ocaziei. Iar daca schimbi incaltamintea, schimbi intregul look: punk-chic cu o pereche de ghete cu tinte, glamour cu o pereche de pantofi cu toc si platforma sau smart-casual cu o pereche de pantofi clasici cu toc.

Hervé Léger by Max Azria

Hervé Léger by Max Azria
pantaloni din piele

Jason Wu
pantaloni din piele

Jean Paul Gaultier
pantaloni din piele

Matthew Williamson

Sacoul din materiale pretioase

O alta piesa vestimentara care isi dovedeste din plin versatilitatea este sacoul din material pretioase. Integram aici materiale precum catifeaua, satinul si brocartul. Si orice material ai alege, trebuie sa stii ca acest sacou trebuie sa se evidentieze. Si devine chiar el, astfel, cel care iti scoate tinuta din anonimat. Mai mult, poti sa il folosesti atat in sfera casual (cu o pereche de blugi), cat si in cea office (cu fusta stilou sau pantaloni simpli de stofa) sau in sfera de cocktail (peste o rochie sau alaturi de o fusta maxi).

sacou pretios

Badgley Mishka
sacou pretios

Balmain
sacou pretios

Barbara Bui
sacou pretios

L’Wren Scott

Topul din dantela

Ca si nuantele metalizate, dantela isi mentine locul fruntas in tendinte. Asa ca daca inca nu ti-ai luat un top din dantela, poti sa o faci, pentru ca nu isi va pierde deloc din farmec. El isi dovedeste versatilitatea prin simpul fapt ca arata minunat si alaturi de o fusta si de pantaloni, se integreaza perfect intr-un deux-piece, sculpteaza excelent un look glamour alaturi de piele, si nu dai gres cu el nici in tinutele office.

bluza din dantela

Catherine Malandrino
bluza din dantela

Collette Dinnigan
bluza din dantela

Mulberry
bluza din dantela

Reem Acra

Pantalonii cu imprimeu

Probabil ca stai putin pe ganduri in privinta acestei tendinte. Pantalonii cu imprimeu sunt un statement, asa ca nu pot fi chiar atat de usor de asortat. Insa ai o multime de optiuni si in cazul lor, indiferent de imprimeul pe care l-ai ales. Poti opta pentru un top neutru sau pentru un top cu imprimeu, pentru ca alaturarea de imprimeuri diferite este parte din tendintele acestui sezon. Poti apela la nuante pastel sau nuante aprinse pentru top, neutre pentru accesorii, si invers. Poti asorta culoarea accesoriilor cu cea a topului, sau poti alege un top sau/si accesorii care sa repete una dintre culorile din imprimeul pantalonilor. O multime de optiuni, nu-i asa?

pantaloni cu imprimeu

Collette Dinnigan
pantaloni cu imprimeu

Isabel Marant
pantaloni cu imprimeu

J. Crew
pantaloni cu imprimeu

Just Cavalli

Puloverul supradimensionat

In ceea ce priveste puloverele supradimensionate tricotate, se poarta nuantele neutre si cele pastel, iar croiala puloverului trebuie sa fie usor larga. Cum purtam un astfel de pulover? Pe langa clasicile asortari in tinute casual, cu blugi, pantaloni din piele, poti sa adaugi un astfel de pulover peste o rochie sau o fusta pretioasa, sa il combini cu pantaloni cu imprimeu, cu o fusta maxi sau una stilou.

pulover supradimensionat

Alberta Ferretti
pulover supradimensionat

Michael Kors
pulover supradimensionat

Moschino Cheap & Chic
pulover supradimensionat

Rochas

Geaca de piele

In acest sezon pielea este este extrem de des intalnita iar gecile de piele nu isi pierd deloc din popularitate. Se poarta cele de motor, scurte, cu croieli originale si in culori variate, de la combinatii de nuante neutre, la culori puternice sau pastelate. Cum porti o astfel de geaca? Cu sarm, peste o rochie eleganta, cu atitudine alaturi de o fusta scurta sau una stilou, cu nonsolanta alaturi de pantaloni din piele, cu feminitate alaturi de pantaloni din stofa.

geaca piele

Balmain
geaca piele

Betsey Johnson
geaca piele

Dsquared
geaca piele

Jean Paul Gaultier

Fusta maxi

S-a purtat in sezonul cald si, iata, ca se poarta si in cel rece … fusta maxi este potrivita in tinute diferite si, in plus, ofera un confort mult dorit, mai ales cand frigul isi face de cap. O poti purta atat in tinute casual, cat si in tinute office sau elegante, daca alegi topurile potrivite, respectiv tricouri sau pulovere – pentru casual, camasi, sacouri, topuri pretioase – pentru cele office sau elegante.

fusta maxi

Barbara Bui
fusta maxi

Dsquared
fusta maxi

Haider Ackerman

Roberto Cavalli

Vesta din blana

Ramasa printre tendinte de anul trecut, si anul acesta vesta din blana este un must-have. Este practica si confortabila, se poate adauga peste orice tinuta, de la o tinuta sport-chic la o tinuta eleganta de cocktail. Spre deosebire de anul trecut, cand nuantele aprinse si nebunesti erau la putere, anul acesta vesta se mentine in paleta neutra de culori. Iar daca ii adaugi si o curea sau o centura-corset in talie, sigur vei atrage toate privirile.

vesta din blana

Alberta Ferretti
Hervé Léger by Max Azria

Hervé Léger by Max Azria
vesta din blana

Jean Paul Gaultier
vesta din blana

Loewe

Ciorapii colorati

Am putea spune ca sunt mai degraba un accesoriu, insa au capatat atat de multa notorietate, si sunt atat de versatili incat au devenit cu adevarat o piesa vestimentara. Ciorapii colorati, sunt absolut obligatorii in acest sezon rece. Fie ca ii alegi mati sau semi-transparenti, in culori aprinse, pastelate sau neutre, ei trebuie sa completeze tinuta din punct de vedere cromatic si sa ii adauge multa feminitate.

ciorapi colorati

Alexis Mabille
ciorapi colorati

Anna Sui
ciorapi colorati

Betsey Johnson
ciorapi colorati

Cacharel

Acestea sunt piesele vestimentare care te pot ajuta sa construiesti multe tinute diferite in sezonul rece 2012. Daca le aveai deja in garderoba, ferice de tine. Daca nu, alege ceea ce ti se potriveste si fii sigura ca nu vei regreta.

CE GASESTI IN MAGAZINE:

Debenhams

Debenhams

Mango

3suisess

H&M

H&M

Mango

Zara

Zara

Zara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *