Cinci reguli pe care le poti incalca atunci cand tii o dieta

0
Daca nu esti adepta dietelor stricte, avem vesti bune pentru tine: incalca regulile si astfel vei reusi sa tii kilogramele la distanta pentru o perioada lunga de timp.

Un studiu derulat pe o perioada de trei ani si publicat in International Journal of Obesity arata ca cei care tin diete cu un program flexibil au mai mult succes in lupta impotriva greutatii decat cei care isi controleaza intr-un mod rigid obiceiurile alimentare.

Ce inseamna asta? Un regim bun care te ajuta sa slabesti semnificativ nu este neaparat un regim strict, ci unul care nu-ti impune restrictii nelimitate si pe care sa-l poti tine pe o perioada indelungata de timp.

Ce reguli pot fi incalcate fara a duce la sabotarea dietei personale? Iata ce ne spune Holly Mosier, autoarea cartii “Stress Less, Weigh Less”:

1. Nu manca dupa ora 19:00. Cheia pierderii cu succes a greutatii nu consta in ora la care mananci, ci in selectia atenta a alimentelor pe care le consumi si in a-ti imparti corect cantitatea zilnica de calorii ce trebuie administrata propriului organism.

2. Mananca intre cinci si sase mese pe zi. Desi teoria care sta la baza acestei reguli este aceea ca mesele dese te ajuta sa iti alimentezi in permanenta metabolismul, realitatea este alta. In spatele meselor dese se ascunde supraincalzirea, proces ce duce la obtinerea unui surplus de greutate in locul pierderii acesteia.

3. Consuma mancaruri cu un continut redus de grasimi sau chiar fara grasimi. O dieta corecta incurajeaza consumul de grasimi care ajuta la transportarea in corp a vitaminelor de tipul A si E. Grasimile precum Omega 3 joaca un rol important in sanatatea inimii si in buna functionare a sistemului imunitar.

4. Ia micul-dejun cu 30 de minute dupa ce te-ai trezit. Intr-adevar, a lua micul-dejun in fiecare zi ar trebui sa devina un obicei daca tii o dieta, insa nu este nevoie sa te fortezi sa mananci in fiecare dimineata daca nu iti este foame.

5. Evita anumite tipuri de mancare. Cateodata ni se spune sa nu mai mancam carne rosie, in alte momente ni se spune sa evitam fructele. Cel mai bine este sa consumi alimentele preferate cu moderatie si sa servesti retete cu un continut scazut de calorii.

O dieta cu rezultate vizibile in timp ne invata sa facem alegeri bune in alimentatie si ne asigura mentinerea greutatii dorite si dupa terminarea programului de slabire adoptat.

In timp, cu bunavointa si multa rabdare, vei spune adio kilogramelor in plus si te vei putea bucura de o stare de bine intr-un top sau intr-o eleganta rochie de seara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *