Tigari Electronice vs Tigari Normale

0
Tigara electronica este un dispozitiv revolutionar aparut in anii 2000, el vine ca o alternativa la tigara clasica, alternativa care s-a dovedit foarte eficienta.

Tutunul este o planta care a fost prima data cultivata in America. Tutunul ajunge in Europa odata cu descoperirea Americiidupa anul 1492. El a fost initial folosit ca planta medicinala in afectiuni oculare. Mai tarziu a inceput sa se fumeze si a fost descoperita nicotina. Tutunul este componentul principal al tigarilor normale (clasice). Tigarile din tutun au avut o raspandire foarte rapida in lume, acestea au in componenta lor peste 4000 de substante, mai mult de jumatate dintre ele foarte toxice. Tutunul este reponsabil de aparitia multor afectiuni (respiratorii, pulmonare, bolile de inima etc.), acest lucru facand din tigara normala cel mai periculos drog raportat la numarul de decese provocate de ea.

Autoritatile nu au ramas nepasatoare la raspandirea tigarilor din tutun, impunand taxe din ce in ce mai mari producatorilor si consumatorilor de tigari. Acest lucru a dus la un pret astronomic al pachetelor de tigari inclusiv in tara nostra. Mai mult de jumatate din pretul unui pachet de tigari reprezinta taxele impuse de autoritati producatorilor si consumatorilor. Tigarile normale au provocat o disputa intre nefumatori si fumatori. Cei mai multi nefumatori nu le place mirosul tutunului si sunt expusi fumatului pasiv. In epoca moderna s-au luat masuri impotriva fumatului prin interzicerea fumatului in locurile publice si prin interzicerea reclamelor la tigari.

Aceasta este un dispozitiv alimentat cu baterii, care are in componenta un vaporizator. Prin vaporizarea lichidului pentru tigari electronice se produce o senzatie fizica asematoare ca la tigarile normale. Lichidul vegetal pentru tigari electronice contine doar cateva substante care nu sunt periculoase si nicotina. Prin inhalarea aburului produs de tigara electronica se asigura nevoia fizica de nicotina a corpului, astfel incat sa nu mai fie consumate tigari normale.

Tigarile electronice au fost repede raspandite publicului larg, acestea au fost imbunatatite an de an, ajungandu-se astfel la tigari electronice premium. Acestea sunt insotite de o baterie putenica si de vaporizatoare performante. Tigara electronica nu produce fum ci doar abur. Acest abur nu miroase si nu reprezinta niciun pericol pentru nefumatori. Se pot folosi tigari electronice in spatii inchise, la birou, in spitale, in avion, la restaurant etc. Costul de intretinere al tigarii electronice este foarte mic in comparatie cu tigarile normale, un fumator poate sa economiseasca 80% din banii cheltuiti pe tigarile normale. Cel mai mare producator de tigari electronice este Sailebao. Acestea sunt tigari premium si sunt special facute pentru a satisface toate tipurile de funatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *