Istoria tigarilor electronice

0
Pentru ca tot mai multe neadevaruri s-au scris prin presa despre tigarile electronice o sa va prezentam cum fiul devastat al unei victime a cancerului pulmonar a visat un dispozitiv care ar putea salva vietile a milioane de fumatori.

Tigara electronica, asa cum o stim cu totii astazi, nu ar fi existat daca un barbat chinez nu s-ar fi lovit de boala de care toti fumatorii se tem, cancerul pulmonar.

Fiul sau, Hok Lik, era la randul sau un fumator inrait si simtea efectele fumatului a 60 de tigarete pe zi. Acesta, de asemenea, era om de stiinta si stia ca 99% din problemele cauzate de fumat nu erau din cauza nicotinei, ci din cauza arderii tutunului. Solutia pentru aceasta problema a venit intr-un vis potrivit declaratiilor lui Hok Lik.

Farmacistul a declarat ca intr-o noapte, dupa ce a adormit, a inceput sa viseze ca se ineaca intr-o mare. Dintr-o data marea s-a vaporizat iar Hok Lik s-a gasit plutind pe o ceata. Nu stim daca visul este sau nu real insa, pare o poveste buna pentru a fi spusa de inventatorul tigarilor electronice. Din pacate insa, pentru tatal acestuia a fost prea tarziu, cu toate ca a reusit sa traga dintr-o tigara electronica inainte de a muri.

Desigur pe langa aceasta varianta mai exista si varianta americanilor care, sustin ca ei sunt inventatorii tigarii electronice.

Potrivit acestora in 1965 un om de stiinta american, Herbert A. Gilbert, a proiectat un dispozitiv prin care puteai sa inhalezi aer cald cu aroma de tutun. Insa, acest dispozitiv nu continea nicotina ceea ce reprezenta o mare problema pentru fumatorii care intentionau sa renunte la fumat. Fumatorii au nevoie de nicotina o perioada de timp, pentru a face trecerea la tigari electronice mai usoara.

Indiferent cine a inventat tigarile electronice important este ca noi ne putem bucura de ele. De asemenea, si mai important este ca exista deja peste 3 milioane de utilizatori de tigari electronice care au reusit sa renunte la fumat cu ajutorul acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *