Ţii dietă şi ţi se pare că nu slăbeşti? Plan de 7 zile ca să-ţi accelerezi METABOLISMUL

0
Ţii dietă şi ţi se pare că nimic din ce faci nu are efect şi că nu reuşeşti să pierzi în greutate? Află de la Dr. Oz soluţiile cele mai eficiente pentru a avea un metabolism alert care să te ajute să slăbeşti mai uşor!

Curele de slăbire drastice, urmate de perioade în care îţi faci toate poftele sunt considerate a fi cel mai mare duşman al siluetei tale. Gândeşte-te că ai privat organismul de nutrienţi esenţiali pentru funcţionarea lui în timpul curelor de slăbire extreme, după care l-ai bombardat cu absolut toate tentaţiile culinare la care ai rezistat eroic cât timp ai fost la dietă. Bineînţeles că organismul va asimila cât de mult poate pentru a suplini acele lipsuri cauzate de o alimentaţie precară.

Prin urmare, cea mai bună soluţie este să ai un plan bun de slăbit, care să nu-ţi afecteze sănătatea şi pe care să-l integrezi în viaţa ta fără să-l priveşti ca o povară. Schimbările progresive pe care le faci în alimentaţia zilnică sunt esenţiale pentru a reuşi să dai jos kilogramele în plus şi de a te menţine la greutatea corporală dorită.

Pe lângă această strategie importantă în procesul de slăbire, Dr. Oz oferă câteva soluţii practice ca să-ţi accelerezi metabolismul şi să slăbeşti mai uşor:

Ziua 1: Calculează rata metabolismului

Dr. Oz propune ca înainte de a te apuca de o cură de slăbire să calculezi rata metabolismului în funcţie de vârstă, înălţime, greutate şi nivelul de activitate fizică zilnică. Calculează AICI!

Ziua 2: Taie 100 de calorii pe zi

Cea mai bună metodă ca să slăbeşti este aceea de a reduce lent aportul caloric. În caz contrar, organismul va suferi un şor, iar impactul este unul nedorit, încetinind metabolismul. Soluţia cea mai bună pe care o propune celebrul Dr. Oz este de a tăia 100 de calorii din meniul tău zilnic. Trucul recomandat de Dr. Oz pentru a accelera metabolismul este de a consuma seara, după cină, o porţie mică de îngheţată. Acest desert care are la bază lactatele va asigura un aport de calciu, dar stimulează şi arderea grăsimilor, explică specialistul.

Ziua 3: Adaugă proteine

Dacă vrei să slăbeşti adaugă proteine în meniul tău, deoarece corpul arde de două ori mai multe calorii atunci când digeră aceste alimente. Recomandarea lui Dr. Oz este carnea de peşte.

Ziua 4: Mănâncă din 3 în 3 ore

Cu cât vei mânca mai des, cu atât vei accelera metabolismul. Este important să ai mese regulate şi la un interval de 3 ore. De asemenea, Dr. Oz avertizează că este foarte important să mănânci la maxim o oră de la trezire pentru a evita senzaţia exagerată de foame. Un program pe care ar fi recomandat să-l respecţi: micul dejun (între 6:00-8:00), gustare (la 10:00), masa de prânz (între 12:00-14:00), gustare (între 15:00 – 17:00), cina (între 17:00-19:00). După ora 8 seara nu mai ai voie să mănânci nimic.

Două variante de gustări sănătoase recomandate de Dr. Oz sunt fisticul (conţine proteine şi acizi graşi mononesaturaţi care stimulează arderea grăsimilor) şi caisele uscate (conţin fibre şi potolesc pofta de dulce).

Ziua 5: Consumă 3 băuturi cu gheaţă pe zi
Cafeaua cu gheaţă, ceaiul verde sau apa sunt trei dintre opţiunile enumerate de Dr. Oz. Cafeina stimulează metabolismul, iar gheaţa îl accelerează şi mai mult.Ziua 6: Ia suplimente de zinc
Zincul reduce senzaţia de foame, mărind nivelul leptinei, un hormon care anunţă organismul că ai mâncat destul. Astfel vei evita excesele alimentare. Dr. Oz recomandă să iei zilnic zinc simplu sau din multivitamine.

Ziua 7: Alege exerciţiile complexe şi intense
Un set de exerciţii intense de 15 minute stimulează metabolismul şi favorizează arderea grăsimilor. Un dans activ, urcatul scărilor, exerciţiile intense şi complexe sunt câteva exemple oferite de Dr. Oz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *