Regimul disociat: avantajele lui

0
Regimul disociat devine o alternativa din ce in ce mai cautata de cei ce-si doresc sa slabeasca. Principalul lui avantaj este ca poti manca cat vrei si cu toate acestea sa slabesti. Acest lucru se intample, deoarece nu alimentele in sine ingrasa ci combinarea lor intr-un mod necorespunzator. Aparut in anii ’30, regimul a devenit popular atat in randul celebritatilor cat si in randul oamenilor de rand. Dintre toate dietele asociate regimului disociat cea mai cunoscuta este dieta francezului Michel Montignac. Regimul disociat nu are o durata batuta in cuie, ci depinde de numarul de kilograme pe care vreti sa il dati jos. Poti tine regimul timp de trei zile pentru a pierde 2 kilograme, o saptamana pentru 5 kilograme sau chiar o luna.

Tipurile de regim disociat

In cadrul regimului disociat regula de baza este ca anumite categorii de alimente nu se combina cu celelalte. De exemplu carbohidratii nu se combina cu proteinele si cu fructele acide. Mesele ce contin alimente care nu se combina trebuie servite la minim patru ore distanta. Desi nu este o regula scrisa aveti grija sa nu consumati grasimi in exces. Este indicat sa consumati proteinele la pranz si glucidele la micul dejun, respectiv la cina in cadrul oricarui regim disociat.
Regimul disociat clasic se tine pe o perioada mai lunga de timp, de o saptamana sau doua. Aveti de asemenea posibilitatea sa il reluati dupa o perioada de pauza. In cadrul lui puteti manca legume preparate, carne slaba, lactate cu un continut scazut de grasimi, fructe, peste si oua fierte avand grija sa respectati regula ce spune sa nu combinati categoriile. Regimul disociat de trei zile este cea mai scurta varianta a unui regim disociat. In cadrul lui trebuie sa consumati in prima zi doar lactate, in a doua zi doar carne slaba si in a treia zi doar fructe si legume proaspete. Regimul disociat pe termen lung este probabil varianta optima, deoarece kilogramele nu se pun la loc foarte repede. De asemenea puteti consuma alimente din mai multe grupe avand astfel grija ca organismul dumneavoastra sa primeasca aportul de energie si de nutrienti necesar.

Cum combinam alimentele in regimul disociat?

In cadrul regimului disociat pe termen lung exista anumite combinatii de alimente care sunt cel mai indicate. De exemplu legumele se combina cu proteine, grasimi sau glucide, dar niciodata cu fructe. Glucidele se pot combina cu legume sau grasimi, dar alaturarea lor fata de fructe sau proteine este interzisa. Proteinele pot fi combinate doar cu legume in cadrul regimului disociat. Mai mult, lipidele se combina cu glucide, dar fructele nu se combina cu alt tip de alimente in afara nucilor, semintelor si a altor fructe.
Regimul disociat este recomandat de nutritionisti, deoarece este foarte usor de tinut si nu este foarte strict. De asemenea el detoxifica organismul intr-un mod usor. In cadrul acestui regim puteti consuma orice cantitate de alimente doriti, nefiind astfel pusi fata in fata cu sentimentul de foame. C ei ce vor sa slabeasca intr-un timp relativ scurt pot alege cu incredere regimul disociat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *