LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Tuesday, September 22, 2020

RCA mai scump pentru şoferii implicaţi în accidente

Răsplată pentru şoferii disciplinaţi. Autorităţile au hotărât ca, de anul care urmează, conducătorii auto care nu au făcut accidente să plătească mai puţin pentru poliţele de răspundere civilă auto (RCA). În schimb, şoferii care au fost implicaţi în accidente vor fi “taxaţi” în plus de companiile de asigurări, arată Gândul.

În urma introducerii noii clauze, şoferii care nu au fost implicaţi în nici un accident vor primi, în primul an de asigurare, o reducere de 10%. Reducerea maximă, de 50% din preţul RCA, va fi acordată conducătorilor auto care nu au avut nici un accident timp de şapte ani. Şoferii care au fost implicaţi într-un accident vor plăti cu 45% mai mult, în primul an de asigurare. Cei care au în ?palmares? două sau mai multe accidente vor plăti un RCA de două ori mai scump.

“Acest sistem este în avantajul celor mulţi, în condiţiile în care 90% dintre cei care încheie asigurare RCA nu produc niciun eveniment, potrivit estimărilor. Ceilalţi 10% dintre asiguraţi care creează probleme în trafic vor avea parte de malus. Sunt nişte criterii tehnice după care va funcţiona”, a declarat Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

Aplicarea noului sistem de taxare se va face pe baza evenimentele rutiere înregistrate pe poliţele de asigurare încheiate de către asigurat. Nu contează cine s-a aflat la volanul maşinii la momentul producerii accidentului.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT