Dieta raw – O dieta faimoasa la Hollywood

0
Dieta raw ( “raw diet”  In engleza ) este o dieta despre care s-a vorbit foarte mult mai ales in contextual vedetelor de la Hollywood. De multe ori starurile s-au laudat ca au tinut dieta bazata pe alimente crude si au avut parte de rezultate miraculoase. Dieta raw se bazeaza pe alimente neprocesate precum fructele, legumele, nucile si semintele, sau orice alt aliment ce nu a fost gatit inainte. Principiul de baza al acestei diete este ca orice aliment supus la o temperatura mai mare de 45 de grade isi pierde majoritatea substantelor nutritive. Dieta se adreseaza tuturor acelor persoane care vor sa traiasca sanatos si sa isi schimbe planul de alimentatie.

De ce am alege dieta raw?

Sa ne gandim la o dieta bazata pe alimente neprocesate pare putin ciudat in tara noastra. Cu toate acestea dieta raw se foloseste in Franta, Anglia sau Statele Unite de foarte mult timp. Exista chiar restaurante specializate ale caror meniuri sunt pline de alimente bazate pe dieta raw.
Mai mult, foarte multe diete sustin aceasta dieta. Demi Moore este cea mai infocata sustinatoare a ei, spunand ca dieta raw a ajutat-o sa aiba o silueta frumoasa. Jason Mraz, Sting, David Bowie, Robin Williams si Uma Thurman au declarat de asemenea ca prefera dieta raw.
Dieta raw este un regim alimentar nutritiv care are numeroase avantaje. Specialistii au studiat dieta raw si au anuntat ca in primul rand permite organismului sa primeasca mai multe substante pe care sa le transforme in energie. Cei ce urmeaza dieta raw au de asemena o piele mai frumoasa si mai stralucitoare. Pentru adeptii acestui regim scade riscul aparitiei bolilor de inima, ale infarcturilor si ale altor afectiuni. Bineinteles, dieta raw ii ajuta pe cei ce doresc sa scape de kilogramele in plus.

Alte beneficii ale dietei raw

Cei ce incearca sa tina dieta raw chiar si pe o perioada scurta de timp vor vedea efectele acesteia foarte repede. Cei care obisnuiau sa consume cantitati mari de carne se vor bucura pentru inceput de o detoxifiere importanta a organismului. Nu este bine sa te apuci direct de dieta raw intrucat organismul tau nu va fi pregatit pentru ea. La inceput, pastreaza-ti vechile obiceiuri alimentare si adauga un pahar de suc natural de fructe inainte de fiecare masa pe stomacul gol.
Primele zile sunt cele mai grele intrucat organismul nu este obisnuit cu o astfel de dieta. Odata ce treci de ele te vei bucura de efectele ei. Te vei simti mai vitaminizat si vei scadea in greutate intr-un mod important.
Nu este nevoie sa tii dieta raw toata viata. Efectele ei se vad si pe perioade mai scurte de timp. Incearca pentru inceput sa tii dieta raw pentru cateva zile in fiecare luna. Treptat mareste perioada pana ajungi la una sau doua saptamani. Cu toate acestea este bine sa te documentezi inainte sa te apuci de orice dieta. Urmareste documentare pe tema si consulta-ti medicul specialist pentru a vedea daca ai voie sa te apuci de dieta raw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *