Cele mai frumoase modele de curele pentru 2012 si sfaturi de purtare

0
Absolut orice tinuta, oricat de banala sau simpla ar fi, poate iesi din anonimat cu ajutorul accesoriilor. Orice fashion icon sau stilist ai intreba, iti va spune ca secretul tinutelor cat mai diverse si al unei garderobe ideale dar care nu iti falimenteaza bugetul consta exact in combinarea inteligenta a accesoriilor.

Magazin recomandate de noi:
We Love Couture

Curelele au ajuns in ultimii ani unele dintre cele mai apreciate accesorii cu care te poti juca in vederea construirii unor outfituri de invidiat. Iata care sunt principalele tendinte in materie de curele din acest sezon si cele mai bune modalitati de purtare.

Curelele cu animal print

Animal printul ramane unul dintre imprimeurile preferate ale designerilor. Si cum uneori poate fi destul de dificil de purtat, accesoriile reprezinta articolele care se preteaza cel mai bine unui astfel de imprimeu. In aceeasi categorie intra si printurile tip piele de reptila, la fel de apreciate in aceasta primavara. Cele mai promovate tinute care includ curele animal print sunt cele uni sau in combinatii neutre, in care cureaua reprezinta centrul de interes al vestimentatiei.

 DOLCE & GABBANA

 DOLCE & GABBANA

 JIMMY CHOO

 JIMMY CHOO

Curelele tip brau

Din combinatia de corset si curea au rezultat curelele tip brau, foarte late si care atrag atentia asupra taliei intr-un mod inedit. Sunt propuse in special curelele negre sau in nuante nude. O astfel de curea iese in evidenta prin model, asa ca nu este necesara si o nuanta intensa. Cauta curele in culori neutre, pe care le vei putea asorta intr-o gama mai variata de tinute, chiar si pentru cele office.

 ALEXANDER MCQUEEN

 ALEXANDER MCQUEE

 BURBERRY

 BURBERRY

Colour blocking

Trendul colour blocking s-a extins catre toate tipurile de articole vestimentare si accesorii. Nu este surprinzator deci faptul ca unele dintre cele mai frumoase curele ale sezonului sunt cele care combina mai multe culori puternice. In functie de cat de indrazneata esti, poti asorta aceste curele la o tinua uni, intr-o culoare neutra sau cu cel putin un articol vestimentar intr-o nuanta neon sau cu imprimeuri colorate.

 EMILIO PUCCI

 EMILIO PUCCI

 MEREDITH WENDELL

 MEREDITH WENDELL

 MISSONI

 MISSONI

Curele impletite

Curelele impletite au parte de o revenire in acest sezon. Cele mai populare modele sunt cele simple, fara catarame prea opulente, in nuante neutre, usor de asortat. Acestea se potrivesc atat outfiturilor casual, cat si celor smart-casual sau office.

 BOTTEGA VENETA

BOTTEGA VENETA

 MULBERRY

 MULBERRY

Curelele cu lant

Modelele chic de curele care combina pielea cu un lant metalic sau sunt alcatuite in totalitate din lant reprezinta unul dintre accesoriile must-have ale sezonului. Datorita aspectului elegant al acestora, cea mai potrivita metoda de asortare este la rochii sau tinute elegante, la materiale fine si croieli deosebite. Auriul si argintiul sunt bineinteles, cele mai folosite nuante atunci cand vorbim de curelele cu lant. Tine cont de faptul ca au fost promovate doar modelele de curele fine, cu lanturi subtiri si detalii delicate. Nu iti achizitiona o curea cu lant gros, cu zale largi sau cu alte detalii opulente, ci opteaza pentru finete si eleganta.

 JIMMY CHOO

 JIMMY CHOO

 LANVIN

 LANVIN

Curele in culori neon

Cum nuantele puternice reprezinta trendul verii, curelele vesele nu puteau lipsi in acest sezon din propunerile designerilor. Aici ai o gama mai larga din care sa iti alegi modelul si materialul preferat, intrucat creatorii de moda au experimentat cu o multime de materiale si croieli diferite atunci cand au propus astfel de curele in nuante neon. In ceea ce priveste asortarea, esti libera sa alegi un stil mai simplu si mai elegant, ce combina o curea intr-o nuanta tare cu o tinuta monocroma, indiferent daca este vorba de una intr-o culoare temperata sau una la fel de puternica, fie optezi pentru un outfit original, ce combina mai multe culori sau imprimeuri.

 ALEXANDER MCQUEEN

 ALEXANDER MCQUEEN

 DOLCE & GABBANA

 DOLCE & GABBANA

 STELLA MCCARTNEY

 STELLA MCCARTNEY

Curele metalice

Curelele cu aspect metalic sau in nuante metalizate reprezinta vedetele sezonului. Aproape in toate colectiile marilor case de moda si-au facut aparitia astfel de modele de curele, in nuante de auriu, argintiu si bronz. Desi cea mai simpla metoda de asortare consta in combinarea curelei metalizate intr-o tinuta eleganta, te poti inspira din colectiile designerilor si poti asorta astfel de curele si la outfituri casual chic.

 DIANE VON FURSTENBERG

 DIANE VON FURSTENBERG

 LANVIN

 LANVIN

Curele in nuante nude

Nuantele nude nu dau semne ca se vor demoda prea curand. Acestea au ajuns la acelasi rand ca si negrul: se potrivesc aproape in orice combinatie de culori, la orice tinuta, orice stil si te salveaza din orice situatie. Curelele nude sunt si ele in tendinte in acest sezon si in plus, reprezinta o investitie inteligenta pe termen lung, tocmai datorita faptului ca le vei putea purta multe sezoane si iti va fi usor sa le combini intr-o gama larga de outfituri.

 GUCCI

 GUCCI

 STELLA MCCARTNEY

 STELLA MCCARTNEY

 YVES SAINT LAURENT

 YVES SAINT LAURENT

Curelele subtiri

In contrast cu cele tip brau, curelele subtiri sunt la fel de populare in acest sezon. Fie ca alegi o curea simpla sau una cu detalii mai extravagante, tinte, catarame opulente, etc, aproape orice model de curea subtire este la moda. In privinta culorilor, ai o libertate totala: de la clasicul negru, pana la nuantele neon sau chiar la combinatii colour blocking.

 DOLCE & GABBANA

 DOLCE & GABBANA

 MULBERRY

 MULBERRY

 PHILLIP LIM

 PHILLIP LIM

Sfaturi de purtare:

– In cazul in care iti doresti sa iti subliniezi talia si sa o faci sa para mai subtire, alege o curea in aceeasi nuanta cu rochia. Opteaza pentru un model subtire si fixeaz-o in cea mai subtire parte a taliei, in loc sa o cobori spre zona soldurilor.

Meli Melo – 19,99 lei

Meli Melo – 19,99 lei

– Un look casual chic poate fi completat de o curea mai lata, purtata impreuna cu o pereche de jeansi cu talie mai joasa. Daca optezi pentru un top simplu, poti alege o curea cu un imprimeu sau cu un model mai original, dar daca preferi un top care atrage atentia, opteaza pentru o curea simpla.

– O rochie cu imprimeu poate parea uneori usor prea incarcata. O curea neagra sau intr-o culoare inchisa poate atenua acest efect si completa cu succes tinuta. In plus, o astfel de combinatie flateaza majoritatea siluetelor.

Accessorize – 40 lei

Accessorize – 50 lei

– O curea care are rol si de bijuterie va atrage cu siguranta atentia asupra taliei tale. Pentru tinutele mai elegante, opteaza pentru asortarea unei curele cu o catarama deosebita, cu cristale, dar nu exagera. Cataramele foarte opulente nu sunt o alegere buna. Alege in schimb o curea cu o catarama frumoasa dar indeajuns de fina pentru a nu obtine un look vulgar.

– Tinutele lalai nu avantajeaza pe nimeni, asa ca cea mai buna cale de a crea o silueta echilibrata este sa completezi tinuta cu o curea in talie. In special atunci cand alegi un outfit in straturi, top si cardigan lung pe deasupra de exemplu, alege sa intregesti lookul cu ajutorul unei curele subtiri prinse in talie.

Zara – 99 lei

Bershka – 69 lei

– Cureaua nu trebuie sa se asorteze cu pantofii, geanta, ceasul sau bijuteriile in acelasi timp. Dar este ideal sa se potriveasca cel putin cu unul dintre elementele mai importante ale tinutei. De exemplu, in cazul in care ai o bluza alba, o fusta neagra si o jacheta rosie, cel mai simplu este sa alegi o curea neagra, deoarece se va asorta cu fusta si vei obtine un contrast placut alaturi de bluza si de jacheta.

– Daca ai o silueta androgina sau o talie nu foarte bine accentuata, o curea va oferi iluzia unei siluete de tip clepsidra. Alege sa porti cureaua in cel mai subtire punct al taliei pentru a accentua acest look feminin.

– O curea purtata pe solduri alungeste corpul si ofera femeilor cu talie putin accentuata o silueta echilibrata. Pentru a nu crea impresia ca nu ai picioarele foarte lungi, alege incaltaminte cu toc si opteaza pentru pantaloni lungi sau foarte scurti, pentru a nu fragmenta silueta.


Bershka – 15 lei

Bershka – 25 lei

– O curea cu un aspect interesant poate fi accesoriul perfect atunci cand ai o tinuta alcatuita din piese basic. Trucul este sa nu adaugi si alte accesorii deosebite, deoarece outfitul se va transforma intr-unul prea incarcat.

Tu ce curele alegi pentru un top 3?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *