Placi de intins si ondulat parul, solutii ideale pentru un par perfect – Cum sa ai un par sanatos cu placa de intins parul

0

Placi de intins si ondulat parul, solutii ideale pentru un par perfect – Cum sa ai un par sanatos cu placa de intins parul

De curand mi-am achizitionat un instrument de coafat care de mult este folosit de catre multe doamne si domnisoare… ma refer la o placa de intins si ondulat parul. Da, este o placa care nu numai intinde parul, dar face si niste buclite foarte frumoase si culmea si foarte rapid.

Sunt tare mandra ca am indraznit sa-mi iau si eu o placa de intins parul, caci imi era cam teama ca poate o sa mi-l strice. Sincer, pana acum nu am nici un fel de probleme si evit sa o folosesc excesiv, deci cu siguranta daca voi fi atenta si nu voi exagera, si sper ca vom trai foarte bine impreuna mult timp de acum incolo.

Pentru ca bineinteles pana sa ma hotarasc sa fac pasul asta de a deveni posesoara unei placi de intins parul am cautat mult pe diverse site-uri despre placile de intins parul si care sunt secretele pe care ar trebui sa le stiu daca vreau sa am si un par frumos, dar si sanatos.

Pentru ca sunt sigura ca poate mai exista si alte persoane care ezita sa-si achizitioneze o placa de intins sau ondulat parul, m-am gandit sa le impartasesc si lor care ar fi lucrurile de baza de care ar trebui sa tina cont si de care eu tin…

Iata care sunt raspunsurile pe care poate ti le pui inainte sau poate imediat ce ti-ai achizionat o placa de intins parul, daca vrei sa iti protejezi sanatatea parului:

1) Incearca sa folosesti placa la o temperatura cat mai mica! Exista placi care au temperaturi variabile, dar indicat este sa incepi cu temperatura cea mai mica si sa vezi in functie de structura firului tau cum reactioneaza. Astfel daca ai un par cu firul mai gros s-ar putea sa fie nevoie sa cresti un pic temperatura, dar daca ai un par pisicos este de ajuns o temperatura mai mica. Nu trebuie sa folosesti o temperatura mai mare decat ai nevoie, caci cu siguranta vei face rau parului.

2) Placa de intins parul se foloseste numai pe par uscat! Unele indica ca ar fi si pentru parul ud, dar personal nu cred ca sunt mai sigure decat placile normale care se folosesc pe parul perfect uscat. Motivul? Daca parul este ud, in momentul cand veniti cu ceva foarte incins peste el, se creeaza o diferenta termica brusca si foarte mare si parul se deshidrateaza si va deveni aspru si lipsit de stralucire.

3) Foloseste placa pe suvite cat mai mici (la carte se spune de 2 cm)! Am incercat si dureaza putin mai mult pana iti aranjezi parul, dar parul arata mult mai bine si tine mult mai mult timp intins sau ondulat, depinde cum ai ales sa-ti faci parul.

4) Placa de intins parul trebuie sa curga pe suvita usor si sa nu zaboveasca prea mult intr-o anumita portiune, deci nu insitati prea mult, caci veti observa ca in loc sa obtineti rezultatul dorit parul va tinde sa se electrizeze si sa devina sters si turtit.. in plus se va si degrada. Astfel, este indicat a se trece peste aceeasi suvita de maxim 2-3 ori si asta pentru cele cu parul mai gros, caci cele cu parul subtire ar trebui ca sa aiba o singura trecere peste suvita.

5) Placa de par daca se foloseste zilnic, este bine a nu se folosi la temperaturi mai mari de 100 grade Celsius, caci altfel, indiferent daca veti tine cont de cele spuse mai sus, cu timpul nici placile de ultima generatie, cele care promit marea si cerul, nu ne vor scapa de riscul degradarii parului.

6) Daca vreti o placa care sa intinda parul, dar sa faca si bucle, aflati ca nu toate fac acest lucru. Sunt placi speciale dotate cu niste riduri pe una dintre clape sau cel putin asa arata a mea. Realizarea buclelor cu ajutorul placii este extrem de simpla. Se ia suvita, se prinde suvita de langa radacina, normal ca pentru intindere, doar ca nu coboram aparatul incet pe suvita, ci intai il rasucim cu o rotatie, iar apoi, asa rasucit il coboram pe suvita, drept, fara nici o alta miscare. Este incredibil cat de usor iese o bucla tare dragalasa.

7) Nu este indicat a se folosi placa de intins sau ondulat parul, daca acesta a fost dat cu fixativ, spuma sau gel! Motivul? Deoarece acestea impiedica plaa sa alunece cu usurinta si s-ar putea sa insistati prea mult pe acea suvita si parul sa aiba de suferit.

Care sunt placile cele mai bune la ora actuala pe piata? Cele cu tripla protectie si cu placi cu ceramica si turmalina. Se spune ca acestea aluneca mai usor si ceea ce este mai important pentru par, distribuie caldura uniform.

9) O placa de dimensiuni mari este mai buna decat una mica? Fals! Daca ai impresia ca o placa cu paletele mai mari te va ajuta sa scapi mai repede de intins parul, te inseli, caci una mica se manuieste mult mai usor si vei termina mult mai rapid de aranjat parul.

10) Se spune ca exista pe piata si spray-uri care se dau pe par, speciale pentru placile de intins parul, dar si sampoane pe baza de silicon, care imbraca firul de par intr-un strat protector care il va ajuta sa fie mai rezistent la placa de par.

Sincer nu mi-am achizitionat aceste produse, caci asa cum v-am spus nu folosesc mai mult de o data la saptamana placa si parul meu nu arata decat mult mai bine, nici de cum sa simt ca este putin agresat, dar cine doreste sa-si achizitioneze preventiv, poate sa o faca… poate o sa o fac si eu… nu stiu.

Concluzia este ca o placa de intins parul si in plus, una care cu doar niste mici striatii pe ea iti ofera si niste bucle pe care nici bigudiurile nu le-ar fi facut atat de frumoase, nu poate fi decat cea mai buna solutie pentru un par frumos aranjat si de a-ti da increderea in tine ca mereu vei arata bine. Asta spune eu!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *