Poze “emo” – idei, mesaje si versuri ale generatiei “emo” – poezii triste

0

Generaţia „emo“ este generaţia adolescenţilor depresivi si antisociali. Se spune ca acesti tineri sunt victime ale societatii moderne.
Conform specialistilor, aceasta stare a generatiei emo apare in urma unor traume care le modifica tinerilor modul de a gandi si a se manifesta.

Iata cum ne explica starea psihologul Irina Tomescu: „de multe ori acesti adolescenti, adepti ai curentului „emo“, au tendinta să se considere inferiori persoanelor din jurul lor, sa se urasca. Nu se pot adapta din punct de vedere social, exclud valorile familiale si, de asemenea, ignora scoala si dascalii.“

Iata si cum se autocaracterizeaza o tanara „emo”: „Deocamdată, emo e masca pe care o port, ca sa ma pot feri de toate urateniile lumii, iar hainele si muzica nu exprima decat un mod de a ma distinge de altii“.

Portretul unui „emo“

Curentul „emo“ a aparut prin anii ‚90, in Occident, ca un subgen al rockului. Ceea ce ii uneste pe tineri este stilul vestimentar si muzica pe care o asculta, dar si atitudinea pesimista fata de viata. Acestia se imbraca in negru, isi fac frizuri ciudate, se machiază strident, isi vopsesc unghiile in culori inchise, sunt teribilisti, se automutileaza si ajung chiar sa se sinucida. Comunică în special pe internet, iar pentru intalniri, prefera locurile izolate, precum cimitirele, dar pot fi zariti si in fast-food-uri sau parcuri.

Cuvantul „emo” vine de la „emotional”, dar din pacate se pare ca aceasta generatie nu raspandeste si emotia bucuriei, ci doar pe cea a tristetii.
Nu ii judec si stiu ca prezenta acestor tineri in peisajul societatii noastre nu reprezinta un pericol, dar ma cam apuca tristetea cand ii vad asa.

Oare chiar nu stiu sa zambeasca? Ma uit pe net si vad fete ale celor „emo” numai triste, fara nici cel mai mic zambet schitat.

Oare nu au voie sa le scape acel zambet? Ma intreb cand isi ureaza La Multi Ani sau cand isi ureaza sau isi trimit mesaje pentru ziua de nastere, nici atunci nu zambesc deloc?

Oare cum arata mesajele de acest gen in stil „emo” stie cineva? Oare ei sarbatoresc Sfantul Valentin? Daca da, cum arata mesajelor de dragoste emo?

Eu am gasit o poezie „emo” si va las si pe voi sa o parcurgeti:

Fluturi negri
Iti pare rau – o cruda minciuna.
Doar lacrimi rosii – ar mai conta?
Fluturi negri
Prea tarziu ca sa imi spuna
Ca va fi altfel, dar nu va fi candva
Sub umbrele de copaci, esti mai gol
Cum nici lemnul ce ma sufoca nu-i
Si negri fluturi mi-alinta ochii…
Nu-mi doream sa cazi in genunchi
In noroiul care ma impiedica mereu
Sa privesc culori in straluciri senine.
Acum e prea tarziu sa imi spui
Ca iti pare rau – nu mai ai cui…
Cel care mi-a nascut si totusi mi-a ucis
Si spirit, si inima, si dragoste, si vis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *