CASCO si noile reglementari daune de la 1 ianuarie 2009

0
Incepand cu anul 2009, de la 1 ianuarie 2009, asiguratorii CASCO, devin agenti constatori.
Astfel soferii vor putea merge direct la Societatea de Asigurare unde au incheiata polita CASCO, pentru a le fi eliberata autozatia de reparatie a masinii, deci scapa de drumul la Politia rutiera.
Avem si o conditie impusa pentru astfel de cazuri, cu accidente usoare si anume ca nu trebuie sa existe nici o cerere de despagubire din partea unei terte persoane, adica sa rezulte numai avarierea propriului vehicul sau evenimentul sa se fi produs in alte imprejurari decat un accident de circulatie.

RCA online foarte ieftin – Click aici

Referitor la perioada in care soferii vor trebui sa se prezinte la firma de asigurare, nu este specificat in lege, deci nu vom avea un stres foarte mare ca vom pierde posibilitatea recuperarii daunelor.
Pentru reparatii, unitatile care se ocupa de acestea, vor avea obligatia de la 1 ianuarie 2009 sa accepte documentele eliberate de asiguratii CASCO, ca si cum ar fi primit autorizatiile de reparatii eliberate de Politia Rutierea, cum se cerea pana acum.
Iata modalitatea de instiintare a asiguratorului despre pagubele material produse la vehiculul asigurat CASCO, conform reglementarilor Ordinului nr. 12/2008, emis Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), coroborate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, se va face pe baza declaratiei de proprie raspundere.

Care sunt pasii de urmat de catre asiguratii care detin asigurarii facultative CASCO:
– Se va prezenta la o firma de asigurare
– Va da o declaratie de proprie raspundere*, pe genul celei pe care o dadea pana acum la Politia Rutiera

O persoana de specialitate de la firma de asigurare va constata dauna si va intocmi dosarul, eliberand documentele necesare pentru prezentarea la firma reparatoare.

*Declaratia va cuprinde, informatii la imprejurarea in care s-a produs accidentul, avariile suferite si declaratia pe proprie raspundere ca in urma evenimentului rutier nu a rezultat ranirea sau decesul vreunei persoane si nici producerea de pagube altor persoane.

RCA online foarte ieftin – Click aici

Potrivit noilor normelor CSA, daca se constata in urma analizarii situatiei prezentate concluziile nu sunt foarte clare, legat de modul in care a avut loc evenimentul, deci daca exista neconcordante in ce declara asiguratul si in ceea ce constata inspectorul constator, atunci acestia trebuie sa se deplaseze la locul producerii pagubei pentru a se reusi tragerea unei concluzii exacte.

Va doresc la cat mai putine ocazii, spre deloc, pentru astfel de evenimente…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *