Pozitia din timpul somnului si cuplul

0

Intr-o relatie de iubire, sunt momente in care nu spunem ceea ce gandim. Gesturile noastre sunt dictate de ratiune. Nu reusim sa ne controlam mereu, dar facem tot ce ne este la indemana pentru asta. Incercam sa trimitem semnale celuilalt. Uneori vrem sa parem stapani pe noi. Sau am vrea sa primim protectie. Alteori vrem sa fim intelesi in dorintele noastre. De prea multe ori avem ceva de ascuns sau, pur si simplu, ne este teama ca il vom supara.

Somnul, insa, ne tradeaza. In timpul somnului nu ne mai putem controla. Fiecare reactionam asa cum simtim si nu asa cum ne-am propus. Pozitia in care dormim ne poate spune multe despre stadiu in care se afla relatia noastra. Ne poate arata cu destula exactitate ce simtim cu-adevarat.

Partenerii dorm cu atat mai apropiati cu cat se simt mai prinsi in relatie. Daca, insa, acesta se poticneste, primele semne se vad prin distanta din ce in ce mai mare pe care o adoptam. Fiecare cuplu este un mic univers, nimic nu este sigur, dar specialistii spun ca pozitia din timpul somnului este un indicator destul de precis al stadiului in ne aflam in cadrul relatiei.

Ca doi porumbei

Fata in fata, imbratisati. Nu prea putem sa respiram. De multe ori ne chinuim dar vrem ca fiecare particica a corpului sa se atinga. Vrem sa fim unul. Suntem in prima faza a iubirii. Am vrea sa comunicam chiar si in somn. Suntem total abandonati in relatie, facem orice pentru aceasta si nu ne plangem cand ne amorteste mana sau piciorul. E ceea ce ne-am dorit si suntem dispusi sa rezistam cu stoicism. Ne este si putina teama. Nu mult, un pic. Am vrea asigurari. Si-atunci il strangem in brate cat putem noi mai tare. Putin ridicol, dar tare dragut. Cred ca toti ne-aducem aminte cu placere cum era atunci.

Iubirea noastra cea linistita

Unul dintre parteneri il tine in brate pe celalalt. De regula pe cel mai rasfatat. Adica noi pe ele. Unul sta cu spatele si celalalt il tine in brate. Sau doarme cu fata in sus iar celalat sta pe o parte cu mana in jurul taliei. Pozitii sunt mai multe. Le stiti si voi. Suntem in faza in care ne cunoastem destul de bine. Nu ne mai este teama. Am inteles ca noaptea se mai si doarme. Vrem sa fim apropiati fizic, dar nu mai facem dragoste chiar in fiecare moment. E-adevarat, dupa cele trei mese din zi, parca tot ar mai fi loc. Dupa gustare, insa, mai bem si un pahar cu apa. Acum stim ca iubirea noastra noastra nu se va termina in zori.

Singuri si, totusi, impreuna

Cel mai bine dormeam cand eram singuri. Tot patul era al nostru si nimeni nu ne deranja. Am vrea totusi sa il simtim alaturi pe cel pe care il iubim. Si-atunci, n-avem decat o solutie. Fiecare cu partea lui, fiecare cu jumatatea lui de pat. Ma rog, unul cu jumatatea mai mare. Oricum, avem loc sa ne foim cum vrem. Fundurile, insa trebuie sa se intalneasca. Ceva, acolo, trebuie sa se atinga. Ceva, acolo, trebuie sa ne spuna ca nu suntem singuri. Eu, dorm pe spate cu mana sprijinita pe umarul ei. Sau pe burtica. E foarte comod. Dau cat vreau din picioare fara sa deranjez pe nimeni. Ea stie ca sunt acolo, iar eu dorm agitat cand lipseste.

Spaima de singuratate

Inca dormim impreuna, inca ne vorbim. Credem, insa, ca ceva nu merge chiar asa cum ne-am fi dorit. Simtim ca nu mai suntem siguri. Banuim ca ne va parasi in orice moment si, inconstient, simtim nevoia sa ne agatam. Poate doar ni se pare. Poate chiar suntem inaintea spulberarii viselor de cuplu. Pozitia in care unul dintre noi il tine pe celalalt cu disperare denota o mare neincredere in viata cuplului.

Suntem din ce in ce mai departe, ruptura e aproape

Dormim cu spatele unul la altul. Cat mai departe. Dupa o cearta in care supararea e mare, este normal ca unul sau ambii parteneri sa doarma separat, tinandu-se singuri in brate, in pozitia fatului. Este pozitia care ne da cea mai mare siguranta atunci cand ne simtim singuri. Putine cupluri dorm imbratisate sau se ating atunci cand exista frustrari sexuale sau resentimente. Cel care s-a indepartat sentimental se va feri de orice gest afectuos. Se va gandi sa nu fie interpretat ca o invitatie. Daca am inceput sa dormim asa tot timpul. Daca ne deranjeaza un gest care ar putea sa ne trezeasca. Daca am inceput sa ne ferim de atingerile intamplatoare, poate ar trebui sa facem ceva daca mai vrem relatia. Si daca se mai poate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *