LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Wednesday, September 22, 2021

Mai multe tari din Asia au infiintat un fond de criza, de 120 miliarde de dolari

Japonia, China si Coreea de Sud, impreuna cu alte zece state asiatice, au convenit, duminica, crearea unui fond de urgenta, de pana la 120 miliarde de dolari, care sa furnizeze lichiditati tarilor din regiune, aflate in dificultati financiare, pentru ca acestea sa depaseasca mai usor criza economica, relateaza AFP.

Ministrii de finante din zece state, membre ai Asociatiei Natiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN), precum si cei din China, Japonia si Coreea de Sud, au anuntat incheierea unui astfel de acord in cadrul discutiilor de la reuniunea anuala a Bancii Asiatice de Dezvoltare, desfasurata in insula Bali (Indonezia).

“Suntem incantati sa va anuntam ca am ajuns la un acord, pe toate planurile, cu privire la implementarea unui fond regional (numit Chiang Mai Initiative) si am hotarat punerea in aplicare a programului pana la sfarsitul anului”, se arata intr-un comunicat comun, transmis de ministrii participanti la reuniune.

Japonia si China vor contribui cu 38,4 miliarde de dolari fiecare, iar Coreea de Sud va garanta 19,2 miliarde de dolari pentru noul fond. Printre tarile din grupul ASEAN, principalele contributoare vor fi Indonezia, Singapore, Thailanda si Malaezia, care vor aproviziona bugetul fondului cu 4,77 miliarde de dolari fiecare.

Ministrii asiatici au tinut sa precizeze faptul ca programul intentioneaza sa “suplimenteze” creditele puse la dispozitie de institutiile financiare existente, dupa ce mai multi analisti au apreciat ca fondul a fost conceput pentru a reduce dependenta tarilor est-asiatice cu economii mai subrede de imprumuturile acordate de organismele financiare internationale, cum ar fi FMI.

Statele membre ASEAN au fost fortate sa aplice reforme economice nepopulare, in schimbul unor imprumuturi masive din partea FMI, dupa criza asiatica din 1997-1998, acest lucru generand apeluri pentru accelerarea infiintarii unui astfel de fond regional de urgenta.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT