LIKE la pagina pentru a continua!emag tinar depurtat mycloset emag flanco fashionup
Arhivă Stiri

Thursday, October 28, 2021

Parfumul de trandafir ajuta memoria

Studii recente referitoare la capacitatea de memorare a creierului uman au demonstrat ca are o sensibilitate deosebita la parfumul de trandafir. Experientele au aratat ca, daca acesta este inspirat in timpul somnului, memoria se imbunatateste semnificativ. Studiile au fost realizate de mai multi cercetatori de la Universitatea Lubeck (Germania), condusi de Bjorn Rasch, si ulterior publicate in revista “Science”.

Pentru a demonstra impactul parfumului de trandafir asupra zonei cerebrale in care se afla centrul memoriei, voluntarii care au participat la experimente au fost rugati, mai intai, sa invete ceva pe dinafara, fie o poezie mai lunga, fie un fragment dintr-o piesa. Apoi, jumatate dintre ei au fost expusi, in timpul somnului, unei puternice miresme de trandafir, in timp ce cealalta jumatate – nu. A doua zi, s-au facut analize ale activitatii cerebrale, care au scos in evidenta faptul ca expunerea la parfumul de trandafir a activat centrul memoriei. A urmat o alta faza a experimentului, cand au fost reluate exercitiile de memorie.

Acestea au aratat fara dubiu ca cei ce dormisera in camera parfumata s-au descurcat substantial mai bine decat voluntarii care dormisera intr-o camera “normala”. Mai mult, primii au declarat ca, gratie miresmei placute, au avut un somn odihnitor. Acesta, dupa cum sustin medicii neurologi, este unul dintre factorii importanti care ajuta la consolidarea amintirilor.Comment Form

  • coconu florin: Buna ziua. Sunt din Braila si am 37 de ani. De 22 de ani sunt dependent de caru
  • sorin: Buna seara,stiind ca suntei un om cu mare credinta in dumnezeu,si un familist co
  • Bogdan: Multumesc mult, chiar ma ajuta mult site-ul :)
  • Corina: Buna ziua. Am o biblie foarte veche pe care am obtinut-o cu greu in urma unui vi
  • mircea tocaciu: ASI DORI SA VORBESC CU DOMNIA SA SI SA-I MULTUMESC CE AFACUT PENTRU STEAUA SINT