Luca di Montezemolo: Vom vinde anual 40-50 de Ferrari pe piata locala dupa 2012

0

Vanzarile anuale ale marcii Ferrari in Romania, una dintre cele mai exclusiviste marci de automobile din lume, vor ajunge la 40-50 de unitati anual, dupa 2012, a declarat Luca di Montezemolo, presedintele companiei Ferrari.

“In ultimii doi ani vanzarile Ferrari in Europa de Est au crescut cu peste 100%, cea mai importanta prezenta a marcii fiind in Turcia. In Romania vrem ca peste patru ani sa vindem 40-50 de masini si vom limita numarul livrarilor pentru ca strategia Ferrari presupune ca cererea sa depaseasca oferta”, a subliniat Luca di Montezemolo, in cadrul evenimentului de lansare a primului showroom Ferrari in Romania.

Forza Rossa, compania care a deschis acest showroom, estimeaza ca va livra in acest an zece modele. Timpul de livrare a unui Ferrari in Romania este cuprins intre 12 si 18 luni, in functie de model si configurarea acestuia.

Noul showroom cu facilitati de service este amplasat in Otopeni, langa aeroportul international Henri Coanda si a fost realizat in urma unei investitii initiale de cinci milioane de euro. Suprafata totala pe care se intinde investitia Forza Rossa este de 2.800 de metri patrati, din care 350 mp sunt alocati showroomului. In cadrul evenimentului de deschidere showroomului, au fost prezenti alaturi de Luca di Montezemolo, ambasadorul Italiei la Bucuresti si omul de afaceri Ion Tiriac.

“In 2008 se vor livra zece modele Ferrari, in timp ce numarul comenzilor a ajuns deja la 30 de unitati”, a declarat Ion Bazac, presedintele Forza Rossa, partenerul Ferrari pe piata locala. Potrivit reprezentantului Forza Rossa, cifra de afaceri a companiei va fi in 2008 de circa 3 mil. euro, din care peste 60% vor reprezenta activitatea de service si after-sales. In Romania sunt inmatriculate in prezent 60 de Ferrari, iar alte 17 circula inmatriculate in strainatate.

Pretul de baza al unui Ferrari este de 150.000 de euro fara TVA, in cazul modelului F430 cu motor V8, si poate ajunge la 225.000 de euro in cazul lui Scaglietti “One to One”, care reprezinta editie limitata din care se vor produce 60 de unitati, acestea fiind personalizate de catre fiecare client in parte. Un model 612 Scaglietti “One to One” va fi livrat anul acesta si in Romania. “In toamna acestui an gama Ferrari disponibila pe piata locala va fi completata de un nou model cu motor V8, si care nu va fi Dino (modelul Ferrari care va fi lansat in perioada urmatoare si care va avea un motor V6 – n.red.)”, a subliniat Camelia Bazac, general manager si actionar al Forza Rossa.

In opinia oficialilor Forza Rossa, clientul de Ferrari are o varsta cuprinsa intre 25 si 40 de ani, are o profesie liberala precum cea de avocat sau lucreaza in mediul financiar.

Modelele Ferrari comercializate in Romania vor fi achizitioante inclusiv de clienti din tarile vecine. “Noi tintim si statele vecine, cum ar fi Bulgaria, Moldova, Ucraina si tarile din fosta Iugoslavie, deoarece in acestea nu exisa reprezentante Ferrari, iar pentru noi este un avantaj”, spune Roxana Valcu, directorul de comunicare al companiei.

Sediul Forza Rossa va gazdui de asemenea un magazin Ferrari, birouri si sediul clubului posesorilor de automobile Ferrari. Firma este detinuta de Ion Bazac (cu 47,5% din actiuni), Camelia Bazac (5%) si Central Europe Finance Holding SA (CEFIN Holding), inregistrata in Luxemburg (47,5%), importatorul Iveco pe piata locala, cu un rulaj estimat la 500 mil. euro in acest an. In Romania, grupul CEFIN are si o divizie de dezvoltare imobiliara care detine terenuri de 2,5 milioane de metri patrati pe care va dezvolta proiecte de 800 mil. euro in urmatorii trei ani.

77 de romani au un Ferrari

# Livrari de 10 automobile Ferrari in 2008

# 30 de comenzi inregistrate pana la inceputul lunii mai

# Cel mai scump Ferrari din oferta Forza Rossa este 612 Scaglietti “One to One”

# Cel mai ieftin Ferrari este F430 si costa circa 150.000 de euro, fara TVA

# Cifra de afaceri a Forza Rossa estimata pentru anul acesta este de milioane de euro

# In Romania sunt inmatriculate 60 de modele Ferrari, in timp ce alte 17 masini detinute de romani sunt inmatriculate in strainatate.

Sursa: Ziarul Financiar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *